Home POGLEDI DOKAZI ODUZETI I SAKRIVENI: 1965. GODINE JE SNIMLJENA OGROMNA NLO FLOTA OD...

DOKAZI ODUZETI I SAKRIVENI: 1965. GODINE JE SNIMLJENA OGROMNA NLO FLOTA OD STRANE NAUČNIKA I VOJNIH LICA NA ANTARKTIKU

920
0
SHARE

I Arktik i Antarktik su žarišta za NLO. S vremena na vreme, neko vidi nešto što ne može da objasni dok putuje u blizini Arktika i Antarktika.

Masivan NLO je primećen 1965. godine, kada su naučnici i vojna lica iz Velike Britanije, Čilea i Argentine svedočili brojim NLO-ima u blizini Antarktika. Prema izveštajima, ovi NLO-i su izavali kvar navigacione i naučne opreme.

Da li ste znali da se jedno od najznačajnijih viđenja masivnih NLO-a dogodilo u blizini Antarktika između juna i jula 1965. godine, na ostrvu Desepšen, u arhipelagu Južnih Šetlandskih ostrva?

Tome su prisustvovali članovi tri zemlje, uključujući Veliku Britaniju, Čile i Argentinu.

Sve je počelo 7. juna 1965. godine kada je meteorolog Horhe Stanič iz Argentine, na nebu primetio svetlo žuti stacionirani objekat na udaljenosti od 2.000 metara, koji je nestao nakon što je tamo proveo oko pet sekundi.

Prema rečima Staniča, znagonetni objekat ima prečnik od približno 50 metara. Stanič je video isti objekat i narednog dana.

Masovno viđenje NLO-a se nastavilo i narednih dana kako su se predmeti množili na nebu.

18. juna se dogodilo još jedno viđenje iznad čileanske baze, takođe na ostrvu Desepšen. Masivna cik-cak svetlost koja je menjala boje od žute do zelene i crvene, je bila vidljiva otprilike 15 minuta.

Misterija se nastavila.

3. jula je devet pripadnika iste baze posmatralo 20-minutni manevar onoga što su oni nazvali “svetla masa lentikularnog oblika“ koja je povremeno menjala boju, i pomerala se na nebu velikom brzinom.

Dva minuta kasnije, isti objekat je videlo 17 ljudi iznad argentinske baze na istom ostrvu u roku od otprilike sat vremena.

Istog dana, 4. jula, čudna svetlost je primećena u argentinskoj bazi na ostrvu Lori, u arhipelagu Južnih orknijskih ostrva. Dan pre toga, ista svetlost je primećena iznad britanske baze na ostrvu Desepšen, gde su naučnici i vojna lica uočila crvenkastu svetlost na nebu koja je bila vidljiva oko 20 minuta.

Nakon tih događaja, čileanska avijacija je objavila izveštaje o viđenjima putem radio telegrama od strane Maria Džan Barera iz Arturo Prat baze.

Događaji su propraćeni od strane čileanskog Ministarstva odbrane.

Međutim, pored pisanog izveštaja, izjava komandanta Barere je otkrila još jedno važno dešavanje: poremećaje magnetnog polja.

Prema izveštaju, kada se NLO flota pojavila na nebu, došlo je do poremećaja magnetnog polja na brodu Punta Medanos:

“Igle na kompasu su se neverovatno ponašale od momenta kada se NLO pojavi. Prestale su da pokazuju pravac u kom se kretao brod i okrenule se direktno u pravcu NLO-a.“

Komandant Barera je izjavio da je objekat bio “nešto stvarno“ i da je to izazvalo smetnje u elektromagnetskim aparatima.

U Buenos Ajersu je mornarica izdala saopštenje rekavši da je objekat viđen i fotografisan u argentinskoj bazi na Antarktiku.

Boje su bile “žuto crvena, menja se u zelenu, žutu, crvenu i narandžastu.“ Međutim, desilo se još misterioznih događaja u blizini Antarktika.

Još jedno fascinantno viđenje NLO-a se dogodilo 8. januara 1957. godine. Dva naučnika sa ostrva Robertson su odvojeno videli dva masivna posrebrena objekta koja su, prema izveštajima, podsećala na torpeda ili kubanske cigare, kako lete iznad baze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here