Home POGLEDI DOBILI SU STOTINE MILIONA NA LUTRIJI ALI BOLJE DA NISU: 10 NESREĆNIKA...

DOBILI SU STOTINE MILIONA NA LUTRIJI ALI BOLJE DA NISU: 10 NESREĆNIKA KOJI SU GORKO ZAŽALILI DOBITAK

1342
0
SHARE

Mnogi obični smrtnici sanjaju o dobitku na lutriji zato što veruju da će taj novac rešiti sve njihove probleme. Međutim, često se desi da dobitak donese još više problema. Novac privlači brojne probleme, a redovno se pojavljuju članovi porodice koji se godinama nisu javili.

Ovih deset ljudi, prema odabiru portala ListVerse izgubilo je puno više nego što su ikad mogli da dobiju na lutriji.

Ejbraham Šekspir

Osvojio je 30 miliona dolara na lutriji i odabrao je da mu odjednom isplate čak 17 miliona. Bio je uveren da ga novac neće promeniti, pre svega jer ga je već pratio ugled

blagonaklonog čoveka koji je uvek spreman da pomogne. Upravo ta dobrota dovela je i do njegovog konačnog pada.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=QokcpoGx5DA

Upoznao je Doris Mur koja mu je ponudila pomoć u upravljanju novcem. Milion dolara je spiskala na skupe automobile i luksuzna putovanja, ali to joj nije bilo dovoljno.

Ubila je Šekspira i zakopala njegovo telo u obližnjem polju. Rodbini i prijateljima je govorila da je Ejbraham samo pobegao iz grada, ali porodica nije poverovala. Policijskom istragom pronađeno je njegovo telo, a Doris je kasnije osuđena na doživotnu kaznu zatvora.

 

Uroj Kan

Bio je presrećan kad je na lutriji dobio milione. Istini za volju, na kraju je dobio tek

425.000 dolara nakon poreza i svih taksi, ali planirao je da taj  novac uloži u svoju firmu, a jedan deo bi donirao lokalnoj dečjoj bolnici.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=LA2rHWs_9wQ

Nakon konferencije za medije gde mu je uručen ogromni ček, otišao je kući i pridružio se porodici na tradicionalnoj večeri. Posle večere mu je pozlilo, a ujutro su ga morali da ga voze u bolnicu gde je i umro.

Pogrebnik je proglasio Kanovu smrt prirodnom, ali brat nije poverovao u to. Tražio je toksikološki nalaz i otkriveno je da je umro od trovanja cijanidom. Policijska istraga još nije ustanovila ko ga je ubio.

 

Endru Dž. Viteker mlađi

Dobio je 113,4 miliona dolara i bio je uveren da je to pravi blagoslov. Dao je milione

dolara crkvi, osnovao je dobrotvornu organizaciju za pomoć u pronalaženju posla ili reedukacije, ali uskoro su ljudi počeli da dolaze i traže novac. Kad bi ih odbio, počeli su da mu prete. Na kraju je morao da da više od tri miliona dolara samo kako bi se rešio tužbi.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=RPGzo6LkfuA

Najveće probleme mu je pravila je unuka Brendi. Davao joj sve šta je htela, a kad je njegova kćerka i Brendina majka umrla od raka, preuzeo je brigu nad njom. Brendi je imala brdo novca na raspolaganju i zbog toga je privukla pažnju dilera droge.

Uskoro je postala zavisnoca, a Endru je platio čak i odvikavanje od droge. Ništa nije pomaglo i Brendi je umrla, verojvatno od predoziranja, pre svog osamnaestog rođendana.

Sa suprugom se razveo nakon Brendine smrti, a iduće godine je i jedina preživjela kćerka umrla. Ovih dana Endru priča da bi mu bilo bolje da je samo pocepao listić.

 

Džefri Dampijer

Džefri je sa suprugom osvojio u 20 miliona dolara na lutriji, a nakon razvoda su podelili dobitak. On je počeo da se zabavlja sa Kristal Džekson i kad su se preselili na Floridu, poveli su i dve njene sestre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here