Home Некатегоризовано UDARNO! RUSKI EKSPERT OTKRIO ŠTA ĆE SE DOGODITI SA DOLAROM- NOVI SVET...

UDARNO! RUSKI EKSPERT OTKRIO ŠTA ĆE SE DOGODITI SA DOLAROM- NOVI SVET NEĆE LIČITI NA OVAJ SADA

713
0
SHARE

Sjedinjene Američke Države su, na pozadini geopolitičkih dešavanja na međunarodnoj areni, počele da gube svoje ekonomske pozicije.

Rostislav Iščenko, poznati ruski politikolog i kolumnista novinske agencije Rossiя segodnя, došao je do ovog zaključka nakon analize situacije na globalnom finansijskom tržištu.

U intervjuu novinskom izdanju Ukraina.ru, Iščenko je detaljno govorio o situaciji u kojoj se našao Vašington, a takođe je objasnio šta će se uskoro dogoditi sa dolarom.

Rostislav Iščenko je podsetio da je dolar dugi niz godina služio kao svetska rezervna valuta.

Ovakav položaj američkog finansijskog instrumenta omogućio je Sjedinjenim Državama da značajno ojačaju svoju ekonomiju, kao i da počnu da vrše geopolitički uticaj na druge zemlje. Sada će Vašington izgubiti svoje pozicije, pošto će dolar u bliskoj budućnosti biti lišen statusa svetske rezervne valute.

Prema mišljenju politikologa, u ovoj fazi u svetu dolazi do promene geopolitičkih smernica. Tako će Sjedinjene Države, pokušavajući da nametnu svoja pravila u međunarodnim odnosima, oslabiti, izgubivši ulogu hegemona.

Mesto svetskog lidera zauzeće nekoliko zemalja ođednom, sposobne da izvrše ozbiljan uticaj na ekonomske procese. Reč je o Rusiji, Kini, Indiji i državama Evropske unije.

„Došlo je do uništenja američkog sveta izgrađenog na dolaru. Sjedinjene Države nisu htele da se zadovolje svojom ulogom, već su pokušale da ucenama zadrže izgubljenu poziciju hegemona. Ali Vašington će morati da se pomiri sa činjenicom da će se uskoro pojaviti novi svet“, objasnio je Iščenko.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Geopolitički događaji koji se dešavaju u međunarodnoj areni će imati ozbiljan uticaj na američku valutu.

Tako će dolar izgubiti svoju nekadašnju poziciju, izgubivši status pouzdanog finansijskog instrumenta. Problemi koji su počeli u američkoj ekonomiji zapravo će uništiti „imperiju dolara“, što će dovesti do formiranja nove međunarodne rezervne valute.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here