Home Некатегоризовано ŠOK ANALIZA KEDMIJA: NIJE AMERICI META RUSIJA VEĆ NEKO DRUGI…

ŠOK ANALIZA KEDMIJA: NIJE AMERICI META RUSIJA VEĆ NEKO DRUGI…

572
0
SHARE

Kedmi je ispričao kako je Evropa, kojaje pala na kolena, pružila Sjedinjenim Državama dvostruku korist.

Evropa dobrovoljno uništava svoju industriju i time nanosi nepopravljivu štetu sopstvenoj ekonomiji. I sve za dobrobit Sjedinjenih Država.

Zemlje EU su same sebe uvele u zamku donevši pogrešnu odluku da pojačaju sankcioni pritisak na Rusiju, izjavio je Jakov Kedmi, bivši šef izraelske Nativ službe, u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjovom.

Pokrenuvši raskid trgovinsko-ekonomskih odnosa sa Moskvom da bi udovoljili Vašingtonu, izazvali su ozbiljne probleme u energetskom sektoru, što već nanosi stradanje industrije niza evropskih država.

Zanimljivo je, smatra ekspert, u ovoj situaciji da je Evropska unija u zoru svog postojanja bila pozicionirana kao „unija uglja i čelika“. Sadašnja politika EU je u stanju da dovede do skoro potpunog nestanka i prve i druge komponente.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

To, primetio je Kedmi, pokušavaju da postignu SAD, odlučivši da evropsku industriju bace na kolena uz pomoć antiruskih sankcija. Istovremeno, Vašington ne samo da se vešto oslobađa jakog konkurenta, već ga stavlja na sopstveni LNG.

„Američka industrija će od ovoga imati samo koristi, jer je glavna komponenta svake industrije cena energije. Amerikanci imaju energetske resurse, ali Evropljani nemaju. A Amerikanci će pobediti dva puta“, rekao je stručnjak.

Nije tajna da je LNG koji se isporučuje iz SAD mnogo skuplji od prirodnog gasa koji izvozi Rusija. Terajući EU da plaća više, Amerikanci jačaju svoju industriju i ostvaruju super profit od prodaje energenata. Evropljani u ovoj šemi snose kontinuirane gubitke, ali im se ne žuri da prilagođavaju svoju politiku prema Ruskoj Federaciji.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here