Home MAGAZIN GARDIJAN: PREUSMERAVANJE IZVOZA GORIVA IZ RUSIJE U AZIJU BIĆE TEŽAK ŠOK ZA...

GARDIJAN: PREUSMERAVANJE IZVOZA GORIVA IZ RUSIJE U AZIJU BIĆE TEŽAK ŠOK ZA ZAPAD

604
0
SHARE

Zapadne zemlje mogu doživeti „šok” zbog preusmeravanja izvoza goriva iz Rusije na azijska tržišta. Ovo je objavio britanski list The Guardian.

„Značaj Rusije za svet je daleko veći od njene veličine. Preorijentacija izvoza ruske nafte, gasa i uglja iz SAD i EU na azijske uvoznike rezultirala bi velikim ekonomskim šokom.

Gardijan smatra da će rast cena energenata povećati ulaganja u ovu industriju i značajno usporiti prelazak na obnovljivu energiju. Osim toga, sankcije koje je uveo Zapad uticaće na snabdevanje mineralnim sirovinama.

Izdanje piše da će Rusija trpeti ograničenja SAD i EU na uvoz važnih tehnoloških komponenti, uključujući mikročipove, ali će u nekim oblastima ograničenja dati podsticaj razvoju sopstvenih tehnologija u nekim oblastima.

Istovremeno, neke zemlje će se uzdržati od uvođenja antiruskih sankcija i neće odbiti saradnju, tako da zemlja nije u potpunoj izolaciji, uprkos činjenici da je Zapad značajno podigao ulog u ekonomskoj konfrontaciji, navode autori članka.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Gardijan je takođe primetio da će sankcijama Rusiji, zemlje Evrope i Sjedinjenih Država same sebe uterati u zamku.

Publikacija je objasnila da Vašington ima poluge da izvrši pritisak na globalni finansijski sistem, ali često SAD ne mogu da odrede svoje ciljeve.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here