Home MAGAZIN TRAMPOVO RUŠENJE BAJDENOVE MEDIJSKE „POBEDE“ U TRI KORAKA- POČELO DANAS! EVO ŠTA...

TRAMPOVO RUŠENJE BAJDENOVE MEDIJSKE „POBEDE“ U TRI KORAKA- POČELO DANAS! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

484
0
SHARE

„Pravna osnova za pritužbe Trampovog tima je više nego snažna, ali je političko pitanje da li će i u kolikoj meri to biti prihvaćena od strane javnosti. Ja bih rekao da hoće, zbog nesumnjivo velikog broja Trampovih birača, kojih je bilo više nego što ih je imao Obama 2008. i 2012. godine, što je do tada bio apsolutno najveći broj glasova u američkoj istoriji“, smatra sagovornik Sputnjika.

Žetva glasova u „banana republici“

Međutim, ono što treba imati u vidu je da to ne znači da će Trampova kampanja preko svojih pravnih zastupnika dovoditi u pitanje ishod, već će jednostavno insistirati na tome da mora da bude regularno prebrojan svaki glas, ali isključivo „samo svaki legalan glas“, objašnjava Trifković.

Važno je da se ustanovi i da li je je došlo do tzv. žetve glasova zahvaljujući poštanskom glasanju u nekim državama, što je proizvelo bizarne rezultate u Feladelfiji, Detroitu i Milvokiju, gde je izlaznost bila preko 90 odsto u oblastima gde je istorijska tipična izlaznost bila oko 45 odsto.

„Takođe, imamo situaciju da je u nekim okruzima broj prebrojanih glasova čak nadmašio broj upisanih birača, ili da je bilo upisanih birača sa validnim datim glasovima, a kojih više nema među živima.

To su situacije tipične za ‘banana države’ Latinske Amerike i trećeg sveta, ili za države oligarhijske postkomunističke tranzicije. Ukoliko ovo sve prođe bez pravnih posledica, možemo zaista reći da Bajdenov izbor nije legitiman“, zaključio je Trifković.

(sputniknews.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here