Home MAGAZIN ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? OTKRIVENO DA SE KRIVOKAPIĆ TAJNO SASTAO...

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? OTKRIVENO DA SE KRIVOKAPIĆ TAJNO SASTAO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM…

607
0
SHARE

Susret lidera vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedeljak uveče završio je optužbama za rušenje vlade.

Za rušenje vlade je prosrpski Demokratski front i potpredsednika vlade zaduženog za sigurnosni sektor Dritana Abazovića optužio premijer i nakon toga napustio sastanak.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je novinarima, nakon susreta premijera i zvaničnika stranaka vladajuće većine, da je Krivokapić optužio DF, potpredsednika Abazovića i ministra Vladimira Leposavića da ruše njegovu vladu.

“Saopštio je da ima informacije o tome”, rekao je Knežević novinarima nakon sastanka, i istakao da je Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza zavere za rušenje vlade.

“Krivokapić se pozvao na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara, kad sam razgovarao s Abazovićem o mogućnosti prevladavanja krize u crnogorskom pravosuđu, te je saopštio da poseduje brojne informacije o toj zaveri”, rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, premijer je odbio da iznese informacije koje ima, ali je priznao da se ranije sastao s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, no nije želeo da govori o tom susretu, prenosi Hina.

“Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon

koje je premijer napustio sastanak”, kazao je Knežević, jedan od lidera prosrpske vladajuće većine u Crnoj Gori.

Krivokapić je kasnije pojasnio da je sa Đukanovićem razgovarao na sednici Saveta za odbranu i sigurnost, te da nije imao tajnih susreta s predsednikom Crne Gore.

Kriza u vladajućoj većini, koja je na parlamentarnim izborima u augustu 2020. tesnom pobedom s vlasti svrgnula Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, počela je kad je premijer Krivokapić odlučio da smeni ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je u javnom istupu osporio genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova o tome.

Leposavić je odbio da podnese ostavku pa o njegovoj smeni treba da raspravlja Skupština Crne Gore, u kojoj veći deo vladajuće koalicije ne želi da podrži odluku premijera i smeni ministra pravosuđa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here