Home MAGAZIN SKANDAL: IZBACILI IZ SLUŽBE EKSPERTA JER JE OBELODANIO DA JE VAZDUH U...

SKANDAL: IZBACILI IZ SLUŽBE EKSPERTA JER JE OBELODANIO DA JE VAZDUH U SRBIJI OTROVAN I KANCEROGEN (VIDEO)

1059
0
SHARE

Diplomirani meteorolog, Milenko Jovanović, posle 38 godina punog radnog staža i 17 godina staža u Agenciji za zaštitu životne sredine je dobio otkaz sa mesta načelnika za kontrolu vazduha u Srbiji.

Razlog je bio potpuno neverovatan – direktor Agencije za zaštitu životne sredine, uručio mu je otkaz jer je Milenko uradio ispravnu dijagnostiku trenutnog kvaliteta vazduha u Srbiji.

Po svedočenju Jovanovića, direktor je sam ispravljao statističke podatke kako bi pokazao da je nivo štetnih čestica u vazduhu prihvatljiv, umesto da je rizičan.

On je istakao da je koncentracija čestica PM 2,5 I PM10, u vazduhu, toliko velika, da nanosi ozbiljne zdravstvene posledice po celokupno stanovnistvo (respiratorni problemi, maligna oboljenja itd).

U toku razgovora gost se dotakao i teme Kovid-19 pandemije i istakao da trenutno aero zagađenje u ovakvoj situaciji Srbiji predstavlja dupli problem.

Objasnio je da su drugim državama i evropskim prestonicama taj problem tretira ne zbog preterane brige prema ljudima već zbog ogromnih dodatnih troškova lečenja koje bi uzrokovo nekvalitetan vazduh i zagađena životna sredina.

Šta se nalazi u vazduhu Srbiji, koji su gradovi najzagađeniji, koje posledice imaju građani i šta su rešenja saznajte gledajući emisiju.

(Helmcast)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here