Home MAGAZIN RUSKI VOJNI EKSPERT PREDVIĐA DA BI NUKLEARNI RAT MOGAO POČETI U FINSKOJ-...

RUSKI VOJNI EKSPERT PREDVIĐA DA BI NUKLEARNI RAT MOGAO POČETI U FINSKOJ- EVO ZAŠTO

550
0
SHARE

Eventualni ulazak Finske i Švedske u Severnoatlantski savez mogao bi da dovede do opasnih geopolitičkih presedana.

Do ovog zaključka došao je doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov nakon analize odluke rukovodstva NATO.

Sivkov je govorio o tome koliko je takav scenario opasan za Rusiju, a takođe je objasnio zašto bi ratovi velikih razmera mogli da počnu u Baltičkom moru.

Konstantin Sivkov je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da će ulazak Finske i Švedske u NATO omogućiti Briselu da preuzme kontrolu nad delom Finskog zaliva, što će otežati realizaciju zadataka obezbeđenja ruske pomorske grupe u Kalinjingradskoj oblasti.

Takav scenario bi mogao da isprovocira Severnoatlantsku alijansu da preduzme opasne i odlučne mere protiv brodova ruske Baltičke flote.

„Ako Švedska i Finska proglase zonu od 12 milja, tada će u stvari biti blokirano grlo Finskog zaliva“, objasnio je Sivkov.

Po mišljenju vojnog stručnjaka, Severnoatlantska alijansa najverovatnije koristi finsku teritoriju za stvaranje novog uporišta protiv Rusije.

Takve mere mogu se preduzeti odmah nakon što Helsinki pristane na uslove Brisela. Osim toga, NATO će moći da organizuje opasne provokacije u Finskom zalivu, koje će dovesti do početka ratnih dejstava velikih razmera u zoni Baltičkog mora.

„Finski mostobran je od velikog značaja za rešavanje zadataka u borbi NATO bloka protiv ruskog severa“, rezimirao je Sivkov.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here