Home MAGAZIN ROGOZIN: TREĆI SVETSKI RAT IZAZVAĆE OBARANJE NEČIJEG SATELITA PROTIVSATELITSKIM ORUŽJEM! (VIDEO)

ROGOZIN: TREĆI SVETSKI RAT IZAZVAĆE OBARANJE NEČIJEG SATELITA PROTIVSATELITSKIM ORUŽJEM! (VIDEO)

566
0
SHARE

ŠEF ruske kosmičke agencija Roskosmos – Dmitrij Rogozin – jetko je prokomentarisao „okretanje glave“ zapadnih mejnstrim medija od uspešnog lansiranja interkontinentalne rakete Sarmat.

„Vašington post, NJujork tajms, Si-En-En, Foks njuz, Radio Liberti (dvojnik Slobodne Evrope) i svi drugi vodeći američki mediji pisali su da ih uopšte ne zanima što je Rusija uspešno testirala Sarmat. A nuklearni Sarmat uopšte ne zanimaju američki mediji. Ni da li oni nešto o nečemu pišu ili uopšte ne pišu. Sarmat zanimaju samo koordinate neprijatelja. NJemu nije potrebna američka viza“, napisao je Rogozin na Telegramu.

On je objavio i video koji pokazuje koliko brže nakon lansiranja Sarmat „hvata visinu“ od svog prethodnika – teške balističke rakete „Vojevoda“.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Na snimku se vidi smeštanje Sarmata u lansirnu šahtu i prvih nekoliko sekundi nakon njegovog i starta „Vojevode“.

U nastavku je prikazan tok leta Sarmata koji je u stanju da pogađa mete na „daljinama bez ograničenja“.

Rogozin je još ukazao: „Po klasifikaciji NATO-a Vojevoda je, Bože mi oprosti, Satana, a

Sarmat su nazvali Satana-2. Zašto? Jedan moj bivši kolega po zajedničkom radu u Briselu, bivši ambasador jedne zemlje NATO, ovako mi je odgovorio: „Zato što samo Satana 2.0 može biti gori od Satane“.

Rogozin je „moguću buduću upotrebu protivsatelitskog oružja“ protiv kosmičkih aparata bilo koje velike sile nazvao – verovatnim početkom Trećeg svetskog rata.

„To je će biti casus belli. U to nema sdumnje. Amerikanci pozivaju na uvođenje moratorijuma na testiranje antisatelitskog oružja. SAD su već izvršile neophodna ispitivanja antisatelitskog oružja, pa sada izigravaju goluba mira“.

Zaključno je dodao: „Strahujem da će čovečanstvo uskoro živeti u svetu u kome će oružje

za masovno uništenje u svemiru postati realnost. Sjedinjene Države već imaju tajni mini-šatl Ks-37B koji može da nosi i izviđačku aparaturu i oružje“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here