Home MAGAZIN PUTIN NAPRAVIO ZLATNU RUBLJU- ZAPAD NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI STRAŠNIJI SCENARIO!

PUTIN NAPRAVIO ZLATNU RUBLJU- ZAPAD NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI STRAŠNIJI SCENARIO!

231
0
SHARE

Menli kaže da centralne banke širom sveta pomno prate šta se dešava.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Sve centralne banke, osim zapadnih, čekaju trenutak kad će Rusija početi da naplaćuje naftu i gas u zlatu. Nezapadne zemlje biće zainteresovane da slede primer Rusije. Pogledajte ko su najveći proizvođači nafte i gasa – Iran, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar. Kako urušavanje dolara bude napredovalo, sve te zemlje želeće da njihova valuta profitira od toga i tako će nastati multivalutni platni sistem – objašnjava Menli.

Početak kraja

On podseća da je od 1971. glavna svetska rezervna valuta dolar, koja ima uporište u nafti, a ne u zlatu.

– Era takozvanog petrodolara bila je moguća zato što je svet prihvatio da naftu kupuje u američkoj valuti i zbog toga što su SAD imale moć da spreče pojavu bilo koje konkurentske valute. Međutim, sada smo svedoci početka kraja tog pedesetogodišnjeg sistema i rađanja novog multivalutnog mehanizma s uporištem u zlatu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Najveće zemlje izvoznice, poput Kine, i nacije koje izvoze naftu sada osećaju da je vreme za prelazak na pravedniji monetarni sistem. O tome se vode razgovori već godinama. Iako je još rano za predviđanje kako bi to moglo da utiče na dolar, on će u svakom slučaju posle ovog perioda biti znatno slabiji i manje uticajan, ako ne i potpuno uništen – zaključio je Menli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here