Home MAGAZIN POČELO JE U BOSNI! INCKO I BOŠNJACI krenuli protiv svih koji „negiraju...

POČELO JE U BOSNI! INCKO I BOŠNJACI krenuli protiv svih koji „negiraju genocid u Srebrenici“-REPUBLIKA SRPSKA SPREMA ŽESTOK ODGOVOR

628
0
SHARE

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da će formirati predmet u kojem će biti praćene i evidentirane sve objave pojedinaca, grupa ili udruženja, u kojima se iznose stavovi o negiranju genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina iznesene nakon stupanja na snagu dopuna Krivičnog zakona BiH koje je doneo visoki predstavnik Valentin Incko.

„Prikupljanje materijala vršiće se u saradnji sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama, a radi postupanja Tužilaštva i partnerskih institucija u okviru zakonskih ovlašćenja“, saopšteno je iz ove pravosudne institucije, prenosi RTRS.

U saopštenju se dodaje da će formiranje predmeta uslediti „nakon dopune Krivičnog zakona BiH koju je doneo Incko, kojima se zabranjuje i zakonom kažnjava negiranje genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina“.

Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.

„Republika Srpska odbacuje tu odluku“, rekao je Dodik.

„Sve govori o tome da on nema pravo na ovu odluku, koja je pravno neutemeljena“, rekao je Dodik, koji je više puta pred novinarima poručio da genocida u Srebrenici nije bilo.

Srbi, istakao je, ovu odluku Incka nikada neće prihvatiti i dodao da je ovo „poslednji ekser u kovčegu BiH“.

Ponovio je da nema dijaloga u BiH i pozvao sve političke faktore u Republici Srpskoj da se ujedine u njenoj odbrani.

Dodao je kazao da Srpska treba dati institucionalni odgovor i da će biti sazvana sednica Narodne skupštine Republike Srpske sledeće sedmice.

Ključno je da taj odgovor bude žestok i da bude prihvaćen od svih političkih činilaca.

Ne boji se ničega, već samo strahuje da ne razočara narod, rekao je Dodik.

„Hvala im što su nas probudili ovom odlukom, mislili smo da Incko i ostali nisu toliki kreteni“ kazao je.

Dodik je rekao da će prisustvovati narednoj sednici NSRS da bi, kaže, predložio konačan i odlučan odgovor.

„NSRS ima crvene linije koju ja neću da pređem, ovo traži žestok odgovor pa i da proglasimo samostalnost već naredne sedmice“, naveo je Dodik.

Ako pustimo ovako dalje onda mi ovde nemamo šta da čekamo, rekao je Dodik i dodao da će predložiti da svi Srbi napuste pravosuđe BiH.

Spreman je, istakao je, da sve podredi odbrani Republike Srpske.

„Šta ako proglasimo odluku o nezavisnosti, oni ne nam ne mogu ništa. Prema tome šta? Sukoba neće biti, tražimo samo političku podršku za odluke koje ćemo doneti“, rekao je Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here