Home MAGAZIN Evropa u panici zbog reakcije Rusije na devetu rundu sankcija

Evropa u panici zbog reakcije Rusije na devetu rundu sankcija

710
0
SHARE

Ruska Federacija je neobično reagovala na deveti paket antiruskih sankcija EU. Takve podatke su podelili politički analitičari iz Kine.

Tokom cele 2022. godine, zapadne zemlje izmišljaju i uvode razne ekonomske sankcije Rusiji. Oni takođe ubacuju oružje u Ukrajinu, koje se kasnije koristi protiv Ruske Federacije.

Prema rečima kineskih stručnjaka, Moskva je zbog tako napete situacije poslala signal svojim protivnicima, i to se pokazalo veoma delotvornim. Ovo prenosi kineski „Sohu“.

Interkontinentalna balistička raketa „Jars“ pre nekoliko dana ubačena je u lansirni silos, koji se nalazi na lokaciji raketne formacije „Kozelski“. Kako su primetili autori, vest o manevru ruske vojske brzo se proširila svetom, i privukla veliku pažnju zapadnih zemalja.

Lokalni eksperti spekulišu, da je Kremlj namerno dao takvu direktivu svom vojnom osoblju, kako bi poslao zastrašujući signal svojim protivnicima.

U Kini smatraju, da su zaključci zapadnih analitičara logični. Činjenica je, da je Moskva neposredno pre manevra sa „Jarsom“ saznala, da je Evropska unija usvojila novi paket antiruskih sankcija.

Raketna operacija bila je reakcija na još jednu provokaciju Zapada, koja je upozorena na posledice antiruske retorike. Očigledno, signal je stigao tamo gde treba, jer je posle ubacivanja balističke rakete u silos, nastala pometnja na Zapadu.

„Britanski mediji su smatrali, da je svrha ruske operacije vrlo jasna – ovo je ozbiljno upozorenje zapadnim zemljama. Takođe su podsetili, da Velika Britanija potpada pod domet Jarsa“, naveli su eksperti.

„Jars“ je interkontinentalna raketa na čvrsto gorivo, sposobna da istovremeno nosi više bojevih glava. Snaga ovog borbenog sistema je izuzetno velika, a domet je više nego dovoljan za let do evropskih prestonica.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here