Home MAGAZIN Evo kako je Ruski Su-35 oborio ukrajinski helikopter iz topa, kod Odese…...

Evo kako je Ruski Su-35 oborio ukrajinski helikopter iz topa, kod Odese… (VIDEO)

474
0
SHARE

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, na mreži se periodično pojavljuju dokumentarni dokazi, o tome šta se dešava.

Očevici, verovatno pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, snimili su kako je lovac Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborio pomorski helikopter za potragu i spasavanje Mi-14PS ukrajinske ratne mornarice u Odeskoj oblasti.

Na snimku se vidi kako Su-35 puca na Mi-14PS iz svog avionskog topa kalibra 30 mm GŠ-30-1.

Helikopter je manevrisao, pritisnuo što je moguće niže na površinu ali profesionalna veština pilota, s obzirom na mogućnosti starog rotorcrafta, nije pomogla, da se pobegne od savremenog lovca.

Glasovi iza kulisa pomno prate šta se dešava i neko je obavešten putem radija.

Tako je ukrajinska strana od samog početka znala sve detalje, o tome šta se dogodilo.

Međutim, tek sada je šira javnost postala svesna da se to dogodilo pre mesec dana.

Za kormilom helikoptera bio je jedan od najboljih pilota Ukrajine – zamenik komandanta Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine, pukovnik Igor Bedžaj. 2014. predvodio je 10. brigadu marinske avijacije u Saki (Krim), koja je prebačena u Nikolajev.

Istovremeno, ukrajinski mediji su 7. maja javili javnosti da je Bedžaj poginuo tokom borbenog zadatka u sastavu posade helikoptera za pomorsko traganje i spasavanje, koji je oboren projektilom ispaljenom sa ruskog lovca.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here