Home MAGAZIN BUGARSKI EKSPERT: U TOKU JE TREĆI SVETSKI RAT

BUGARSKI EKSPERT: U TOKU JE TREĆI SVETSKI RAT

548
0
SHARE

U Rusiji se prvi put od raspada SSSR-a na vlasti nalaze vojno-industrijski i civilno-industrijski sektor, smatra bugarski politikolog Valentin Vacev.

Ova promena je, po mišljenju eksperta, istorijska i podseća na događaje od pre početka Prvog svetskog rata, kada je došlo do sukoba industrijskih kapitala Velike Britanije, Austrije i Rusije i niza drugih zemalja.

„Specijalna vojna operacija, može i da se završi, i ja se nadam tome, ali je veliki rat između industrijskog i globalizovanog kapitala već počela. I sada se nalazimo na početku velikog rata između industrijskog kapitala na svetkom nivou i globalizovanog finansijskog kapitala. To je već ozbiljan rat, to nije specijalna vojna operacija“, izjavio je Vacev u emisiji Bugarskom nacionalnom radiju.

Svet trenutno prolazi kroz period od jednopolarnog ka multipolarnom svetskom poretku, naveo je ekspert.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Američkim globalistima u liku predsednika SAD Džozefa Bajdena i Demokratske partije se suprotstavljaju Rusija, Kina, Indija i čitav niz drugih država, među kojima i zemlje Bliskog istoka, Persijskog zaliva, Afrike i Latinske Amerike.

„Za mene je to početak Trećeg svetskog rata, koji je obavezan prateći faktor prelaska iz unipolarnog u multipolarni svet. Ovaj proces dovodi do stvaranja tripolarnog sveta: to su SAD, koje će, naravno, ostati jedan pol, Rusija i Kina, a sudbina Evrope ostaje nejasna“, smatra politikolog.

Prema njegovom mišljenju, NATO pretpostavlja postojanje jednakih prava za sve svoje članove, ali aktuelna bugarska elita sama „žestoko i histerično“ odbacuje ideju bugarske jednakosti u vojnom, ekonomskom i političkom smislu u okviru NATO-a i Evropske unije.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Na konstataciju novinara da Bugarska ne namerava da pošalje oružje u Ukrajinu, Vancev je izjavio da je takva odluka diktirana drugim razlozima.

On je naveo da se nada da će se konflikt uskoro završiti.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Odluka da se u Ukrajinu ne pošalje oružje je, pre svega, izraz njihovog dubokog unutrašnjeg nemira, da bi pokušaj, da se Bugarska uvuče malo više u dati vojni sukob, destabilizovao vladajuću koaliciju. Ovde se radi o merama predostrožnosti, o pokušaju da se izbegne nešto još gore, a ne dobra volja“, smatra Vacev i dodaje da, ako se sukobi ne prekinu, zemlja može sledećeg meseca da bude uvučena u rat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here