Home AKTUELNO UPUTSTVO: EVO ŠTA TREBA DA URADITE DA BISTE DOBILI 100 EVRA OD...

UPUTSTVO: EVO ŠTA TREBA DA URADITE DA BISTE DOBILI 100 EVRA OD DRŽAVE

912
0
SHARE

Oko 5,5 miliona punoletnih građana Srbije već tokom maja dobiće od države na poklon po 100 evra kao vid stimulacije za lakši izlazak iz krize izazvane pandemijom virusa korona.

Vlada Srbije danas će (petak), na predlog Ministarstva finansija, usvojiti uredbu kojom se preciziraju svi detalji isplate ove jednokratne pomoći.

S obzirom na to da su se mnogi u javnosti u protekle dve nedelje bunili zbog činjenice da je novac namenjen svim punoletnim građanima Srbije – i onima kojima je preko potreban i onima kojima nije neophodan – Ministarstvo je odlučilo da će svi punoletni građani koji taj novac žele za njega moći da se prijave na dva načina.

– Da bi sve bilo pravednije, predvideli smo da se svi građani koji žele ovih 100 evra prijave nadležnim organima, i to na krajnje jednostavan i brz način. Svi će moći da se prijave ili onlajn, putem portala Uprave za trezor, ili na brojeve telefona koje ćemo blagovremeno objaviti.

Dovoljno će biti da prijave svoje ime i prezime, JMBG i broj računa u banci na koji žele da im novac bude isplaćen – objašnjava sagovornik beogradskog lista iz Ministarstva finansija.

Prijava za ovu vrstu pomoći počeće sredinom maja za sve punoletne građane, osim za penzionere.

Svim našim najstarijim sugrađanima, koji su i podneli najveći teret ove epidemije, poklon od 100 evra biće uplaćen po automatizmu na račune na koje inače primaju penzije.

Jedno od pitanja javnosti bilo je i kako će novac moći da dobiju oni građani koji nemaju otvoren račun u banci.

U Ministarstvu finansija su mislili i na to, pa kažu da će država čitav posao uraditi za njih.

– Građani koji nemaju tekuće račune neće morati da idu u banku. Biće dovoljno da se prijave ili onlajn prijavom ili telefonskim pozivom, a država će za njih otvoriti namenski račun u banci koju sami izaberu – napominje naš izvor.

(Kurir.rs, Informer)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here