Home AKTUELNO UHAPŠEN AMERIČKI OFICIR JER JE ODAVAO TAJNE RUSIJI! SVE SE DOGODILO U...

UHAPŠEN AMERIČKI OFICIR JER JE ODAVAO TAJNE RUSIJI! SVE SE DOGODILO U SRBIJI!?

706
0
SHARE

Oficir američke Ratne mornarice u Portsmutu uhapšen je pod sumnjom da je predavao informacije koje sadrže vojnu tajnu. On će biti izveden pred vojni sud, piše The Virginian Pilot.

Incident se, navodno, desio u septembru 2019. godine. Prema podacima istrage, oficir Čarls Brigs je izvukao iz službenog kompjutera informacije na aviobazi Ofut u državi Nebraska koji se tiču nacionalne odbrane. Navodno, oficir je znao da informacija može naneti štetu SAD.

Na koji način su informacije bile predate Rusima, nije navedeno. Poznato je samo da se oni odnose na period od oktobra 2018. godine do januara 2019. godine.

Brigs je sakrio od rukovodstva svoj put u Srbiju tokom odmora 2018. godine. Istraga ne navodi da li se on u Srbiji i upoznao sa Rusima i kakve je Brigs imao odnose sa strancima.

Podsetimo, 7. jula je u meksičkom hotelu uhapšen američki državljanin koji je imao kod sebe tajna dokumenta.

Mediji su javili da je u pitanju bila žena koja je služila u obaveštajnoj službi Ratne mornarice zemlje, u Ratnom vazduhoplovstvu i bavila se sajber prostorom u Pentagonu. Dokumenta koja je imala kod sebe sadržala su obaveštajne vojne podatke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here