Home AKTUELNO UDARNA VEST! RADIO SLOBODNA EVROPA: SVE JE VEĆ DOGOVORENO- EVO ŠTA ĆE...

UDARNA VEST! RADIO SLOBODNA EVROPA: SVE JE VEĆ DOGOVORENO- EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI ŠESTOG DANA POSLE IZBORA..

1667
0
SHARE

Dogovori narodu iza leđa se nastavljaju. Svi ćute a predsednik države u izbornoj kampanji neprestano priča o izmeni Ustava, referendumu o odricanju od Kosova, podeli Kosova, da bismo od agencije “Radio slobodna Evropa” i Ričarda Grenela danas saznali da je već dogovoren sastanak u Sjedinjenim Državama o statusu Kosova i to samo 6 dana posle izbora.

Ričard Grenel (Richard Grenell), specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, objavio je da je od Vlada Kosova i Srbije dobio uveravanja da će

privremeno zaustaviti kampanju za povlačenje i traženje članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Uz poruku „Sjajne vesti“ (Great news) Grenel je, na Tviteru dodao, „kako bismo se 27. juna sastali u Vašingtonu, u Beloj kući, radi razgovora o dijalogu“.

On je dodao da ako bilo koja strana bude nezadovoljna razgovorima 27. juna, “oni će se vratiti status kvou nakon što napuste Vašington. Kao što stalno govorimo, moramo najpre ostvariti napredak u ekonomskom rastu. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima”.

Sastanku u Beloj kući sa kosovske strane će prisustvovati predsednik Hašim Tači i premijer Avdulah Hoti.

Tači je na Tviteru pozdravio poziv za obnovu dijaloga “pod rukovodstvom predsednika Donalda Trampa i Specijalnog izaslanika Ričarda Grenela”.

Premijer Hoti je naveo da su koorinirane aktivnosti “sa našim partnerima, pre svega američkom vladom i Ričardom Grenelom donele prve rezultate, primoravajući Srbiju da odustane od kampanje za povlačenje nezavisnosti Kosova”.

On je dodao da je dijalog ključni korak ka “normalizaciji odnosa i uzajamnom priznanju”.

(Radio slobodna Evropa)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here