Home AKTUELNO PREMIJER SAKSONIJE: SNABDEVANJE UKRAJINE TENKOVIMA I AVIONIMA ZNAČI PRELAZAK CRVENE LINIJE I...

PREMIJER SAKSONIJE: SNABDEVANJE UKRAJINE TENKOVIMA I AVIONIMA ZNAČI PRELAZAK CRVENE LINIJE I RAT SA RUSIJOM

476
0
SHARE

Prema rečima premijera Saksonije Mihaela Krečmera, Nemačka ne bi trebalo da isporučuje Ukrajini teško naoružanje, piše nemački Zidojče cajtung.

„Prešli bismo granicu ako bismo slali tenkove ili avione“, upozorava političar. On je u intervjuu novinarima takođe naglasio da sa zabrinutošću posmatra kako se sada urušavaju stabilni temelji nemačke spoljne i bezbednosne politike.

Premijer Saksonije Mihael Krečmer izjasnio se kategorički protiv isporuke teškog naoružanja Ukrajini, piše nemački Zidojče cajtung.

„Prešli bismo liniju ako bismo slali tenkove ili avione ili čak uspostavili zonu zabrane letova. Ova linija se mora pratiti“, rekao je Krečmer u četvrtak za Rheinische Post.

Nemačka radi mnogo, ali ne bi trebalo da postane učesnik u ratu, naglasio je saksonski premijer. Ne treba dozvoliti da zemlja bude uvučena u rat.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Sa velikim zaprepašćenjem vidim da se u ovom trenutku stabilne smernice nemačke spoljne i bezbednosne politike veoma brzo ruše. Nemačka je do sada sa dobrim razlogom odbijala da isporučuje oružje regionima neprijateljstava“, naglasio je Krečmer.

Prema njegovom mišljenju, Evropa bi, zajedno sa Sjedinjenim Državama, trebalo da pojača pritisak „da se diplomatiji da šansa da okonča sukob za pregovaračkim stolom “ .

Savet EU je u sredu saopštio da će izdvojiti još 500 miliona evra za nabavku naoružanja i opreme za ukrajinsku vojsku, podseća nemački list. Tako će iznos sredstava dodeljenih Kijevu biti 1,5 milijardi evra.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pitanje kako još više podržati Ukrajinu trenutno je takođe jedna od glavnih tema o kojima se raspravlja u vladinoj koaliciji „semafor“ u Berlinu.

Zemlja zahteva, na primer, nabavku borbenih tenkova, artiljerijskih oruđa i sistema protivvazdušne odbrane.

Zajedno sa drugim političarima, nemački vicekancelar Robert Habek pozvao je na brzo snabdevanje Ukrajine oružjem, prenosi Zidojče cajtung.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here