Home AKTUELNO NOVI SAD, NIŠ, ZRENJANIN, VRANJE.. BLOKIRANI MOSTOVI I POLICIJSKE STANICE! (VIDEO)

NOVI SAD, NIŠ, ZRENJANIN, VRANJE.. BLOKIRANI MOSTOVI I POLICIJSKE STANICE! (VIDEO)

1664
0
SHARE

Oni su se najpre okupili ispred Skupštine grada, u Ulici Nikole Pašića, gde su im se kratko obratili studenti, koji su ih obavestili da večeras “put slobode” vodi preko Bulevara 12. Februara, do ulaza u grad sa auto puta, što je bila nova maršuta u odnosu na prethodne dane.

– Čestitka na hrabrosti što kršite uredbe Ane Brnabić i naredbu Grada Niša o zabrani okupljanja. Gde je bila zabrana okupljanja kada su održavanje utakmice i nelegitimni izbori? Da li njima smeta virus i brinu se za zdravlje gradjana ili se ovim merama brinu za svoje kriminalne i ubilačke fotelje?- upitao je jedan od studenata, nakon čega su građani krenuli u protestnu šetnju.

Oni su nosili transparente “Vučiću ti si kovid”, “Ja se ne bojim”, “Sloboda narodu”, “Neću da budem gastarbajter”, “Sad nije vreme da stojiš na strani”, “We need a change”, “Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom”, “Poštujte Ustav”.

Na jednom od transparenata istaknuti su i zahtevi: “Hoćemo da se usvoji zakon o lečenju naše dece u inostranstvu. Da se profesorke iz Ćuprije vrate na posao. Da RTS konačno budi javni servis svih građana. Da se sin Željka Mitrovića kazni za ubistvo. Hoćemo ostavke celog Stručnog štaba. Povećanje plata zdravstvu!”

Oni su između ostalog skandirali: “Vučiću lopove, vidi šta ostade!”, “Krizni štab, ostavka” i “Niš, Niš budi se”.

Zviždali su u pištaljke, vodili kućne ljubimce i gurali bicikle, a većina je nosila zaštitne maske.

Više puta vozači automobila ili gradskih autobusa, koje su svojom šetnjom zaustavili, trubili su u znak pozdrava.

 

Tokom protestne šetnje prisustvo policije nije bilo primetno, a saobraćajna policija je regulisala saobraćaj na maršuti kojom se kolona kretala.

Sledeće protestno okupljanje najavljeno je za sutra u 19 časova , ispred Skupštine grada. (Z. Miladinović)

Zrenjanin : Večeras blokirane saobračajnice

Novo, protestno okupljanje Zrenjaninaca počelo je ispred Gradske kuće na Trgu slobode.

Pištalo se, skandiralo „Ostavke!“ i mahalo transparentima na kojima je pisalo „Stop diktaturi!“, „Hoćemo ispravnu vodu!“ i „Kad popizdi Zrenjanin, znaš da je kraj !“.

(Danas)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here