Home AKTUELNO NOVI SAD, NIŠ, ZRENJANIN, VRANJE.. BLOKIRANI MOSTOVI I POLICIJSKE STANICE! (VIDEO)

NOVI SAD, NIŠ, ZRENJANIN, VRANJE.. BLOKIRANI MOSTOVI I POLICIJSKE STANICE! (VIDEO)

1939
0
SHARE

Oko hiljadu Novosađana okupilo se na još jednom građanskom protestu protiv aktuelnog režima i pored zabrane okupljanja.

U više gradova Srbije građani su se i petog dana pridružili nizu protesta protiv režima.

Demonstranti blokirali Varadinski most i policijsku stanicu!

Oko hiljadu Novosađana okupilo se na još jednom građanskom protestu protiv aktuelnog režima i pored zabrane okupljanja.

Oni su sa Trga slobode krenuli u još jednu dugačku šetnju gradskim ulicama.

 

Najpre su blokirali Policijsku stanicu „Stari grad“ u Radničkoj ulici gde ihje dočekali desetak policajaca sa šlemovima, štitovima i pendrecima, a demonstranti su im ostavili tri činije sa hranom za pse i nešto novca.

Zatim su se vratili do centra, a potom došli na Varadinski most gde su se zaustavili i sede na asfaltu.

Uzvikuju parole protiv Aleksandra Vučića i drugih čelnika režima i traže njihove ostavke.

Na transparentima piše „Srbijo, ustani, Vučiću odustani“, „Neću da budem tetka iz Nemačke“, „Za naše stare i mlade izađi na ulicu Novi Sade“.

Demonstracije su bile mirne i bez incidenata, a građani su nosili uzdignuta 3 prsta i nacionalne simbole.

Tako je bilo i prethodnog dana kada su demonstranti pokušali da blokiraju autoput ka Beogradu i Zrenjaninski put, ali ih je u tome onemogućio kordon policije i žandarmerije na izlazu iz Novog Sada. (R. Balać)

Niš: Kordon policije “zaustavio” demonstrante koji su krenuli ka autoputu, oni ih darivali papirnatim cvećem

U Nišu je večeras više stotina građana učestvovalo u protestnoj šetnji i blokiralo saobraćaj od centra do ulaza u grad sa auto puta Niš- Beograd, nezadovoljno politikom aktuelne vlasti, kao i načinom na koji se ona bori protiv epidemije korona virusa.

Protestna šetnja građana, među kojima je bilo najviše mladih, završila se aplauzima i ostavljanjem papirnatih cvetova ispred kordona od više desetina policajaca pod punom opremom za suzbijanje demonstracija koji ih je sačekao ispod nadvožnjaka kod skretanja ka aerodromu “Konstantin Veliki”, na ulazu u Niš, ne dozvoljavajući im izlazak na auto put.

 

Učesnici protestne šetnje prethodno su se zaustavili ispred kordona, deo njih je seo na asfalt, uz skandiranje: “Isti smo narod, Spustite štitove. Uhapsite Vučića”.

Neki od demonstranata su se preko megafona “obraćali” policajcima, pozivajući ih da “stanu uz svoj narod jer se bore protiv istog neprijatelja”.

– Ovde je 90 odsto studenata, ovde smo ne zbog nasilja, već zbog stotinu stvari – pokradenih izbora, RTB-a Bor, Jovanjice, Krušika… – poručili su oni.

Oni su podsetili policajce i da su prethodnih nekoliko dana gledali kako njihove kolege tuku ljude koji mirno sede i guraju i šutiraju decu sa bicikla.

– Znamo da sada nećete spustiti štitove. Nadamo se da ćete u jednom trenutku stati uz vaš narod i shvatiti protiv kog zla se borimo. Svima nam je Vučić kovid – rekli su oni policajcima u kordonu.

“Susret” i “razgovor” sa policijom na ulazu u Niš trajao je nešto više od pola časa i protekao je bez incidenata.

Građani Niša su, inače, večeras protestvovali četvrti put zaredom, a uprkos današnjoj naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije, koji je propisao 21 novu “meru zaštite stanovništva” od Kovida 19, među kojima je i zabrana okupljanja i na otvorenom i u zatvorenom prostoru za više od 20 osoba.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here