Home AKTUELNO NEMAČKI ANALITIČAR ŠOKIRAO ZAPAD: RUSIJI ĆE BITI UKINUTE SANKCIJE ZBOG KORONAVIRUSA I...

NEMAČKI ANALITIČAR ŠOKIRAO ZAPAD: RUSIJI ĆE BITI UKINUTE SANKCIJE ZBOG KORONAVIRUSA I RUSKE VOJSKE U ITALIJI

1014
0
SHARE

Nemački politikolog Aleksandar Rar govorio je o preduslovima za pokretanje političkog procesa u Evropi kako bi se ukinule sankcije Rusiji.

Nedavni poziv Rusije i drugih država generalnom sekretaru UN-a da ukine sankcije brojnih zemalja koje sprečavaju globalnu borbu protiv koronavirusa COVID-19 zainteresovao je ne samo rusku stručnu zajednicu.

Nemački politikolog Aleksandar Rar prokomentarisao je situaciju u Nemačkoj i rekao da li će sankcije Rusiji zbog COVID-19 biti ukinute.

“Rasprava o ukidanju sankcija u Evropi zaista se razbuktava,” izjavio je ekspert. Istovremeno je istakao da u Evropi još uvek nisu uspeli da u potpunosti shvate celokupnu katastrofalnu situaciju. Međutim, već sada možemo primetiti značajan porast pritiska na nemačku vladajuću klasu u ovom pitanju.

„Čini mi se da će se za nekoliko nedelja tema ukidanja sankcija u Evropi čuti sve glasnije“, predviđa Rar.

Stručnjak je istakao da je za pokretanje procesa ukidanja sankcija Ruskoj Federaciji

potrebna samo jedna zemlja da odluči da ide protiv antiruskog „sistema“ kolektivnog Zapada i da će politika sankcija protiv Ruske Federacije propasti.

U tom kontekstu on aludira na Italiju, koja je odavno uspostavila partnerstvo s Moskvom i više puta izrazila nezadovoljstvo zbog nastavka antiruskog kursa EU.

U svetlu nedavnih događaja i usred ruske pomoći Rimu, u borbi protiv COVID-19, može se očekivati da će, u doglednoj budućnosti, situacija u Evropi „sazreti“.

U ovom trenutku, Italija je ta koja može da posluži kao pokretač procesa ukidanja antiruskih sankcija u EU.

“Na to gledam optimistično”, rekao je Rar, komentarišući mogućnost ukidanja ruskih sankcija zbog COVID-19.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here