Home AKTUELNO NAJNOVIJA VEST: U NEMAČKOJ NESTALO 1.800 MALOLETNIH MIGRANATA

NAJNOVIJA VEST: U NEMAČKOJ NESTALO 1.800 MALOLETNIH MIGRANATA

1179
0
SHARE

Skoro 1.800 migranata, za koje se veruje da su deca i tinejdžeri, nestalo je bez traga u Nemačkoj, prema izveštajima koje širi nemačka novinska agencija Funke Mediengruppe, što izaziva zabrinutost zbog trgovine ljudima.

Evropska unija (i Evropa u celini) je poslednjih godina primetila značajan priliv migranata – nešto više od 100.000 ljudi stiglo je na granice EU sredinom novembra 2019. godine, navodi se u nedavnom izveštaju koji je objavio Human Rights Watch.

Veliki deo migranata čine oni mlađi od 18 godina, a mnogi od ovih maloletnika redovno nestaju iz državnih radara, prema podacima nestale dece u Evropi.

Ukupno 1.785 maloletnih migranata se trenutno vode kao nestali u Nemačkoj, prema podacima iz kraja marta – 1.074 adolescenta i 711 dece, od kojih je većina iz Avganistana, Sirije, Maroka, Gvineje i Somalije.

Tobias Klaus, iz udruženja maloletnih migranata, potvrdio je da se malo zna o tome šta se događa sa maloletnim migrantima bez pratnje koji nedostaju.

Nemačka vlada naglasila je da su maloletni migranti posebno rizična grupa koja je često na meti trgovine ljudi, kao i islamističkih radikalnih grupa.

Nemačka vlada, međutim, izveštava da je taj visoki broj i dalje niži nego prethodnih godina. Početkom 2017., nemačka Federalna služba za kriminalističku istragu (BKA) zabeležila je više od 8.400 nestalih maloletnih migranata. Do početka 2019. godine, taj broj je pao na oko 3.200.

Međutim, prema novinama Funke, savezna vlada smanjenje broja pripisuje činjenici da su mnogi maloletni migranti dosegli 18 i više godina, pa se više ne navode u statistikama, kao i ukupnom smanjenju broja migranata koji su pristigli u Nemačku poslednjih godina.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here