Home AKTUELNO Lukašenko: Događaji u Ukrajini su tek početak velike preraspodele sveta!

Lukašenko: Događaji u Ukrajini su tek početak velike preraspodele sveta!

413
0
SHARE

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da događaji u Ukrajini predstavljaju element velike svetske preraspodele, u kojoj će stradati male države.

„Niko ne zna čime će se to završiti. Niko ne zna kako će se situacija razvijati. Ono što se događa u Ukrajini je početak. To je jedan od elemenata velike preraspodele sveta. Lomiće, rušiće. Stradaće male države“, rekao je Lukašenko tokom razgovora s radnicima beloruskog preduzeća „Belšina“.

Prema njegovom mišljenju, pokušaj Zapada da diktira celom svetu šta da radi već je svima dozlogrdio.

„Nismo sami na ovom svetu. Taj diktat Zapada je već svima dozlogrdio. Svet počinje da se prestrojava“, rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije smatra da je u vreme spoljnog političkog i ekonomskog pritiska na tu zemlju svaki njen žitelj dužan da nastavi da radi svoj posao. „Ostali problemi su moji“, rekao je Lukašenko.

On je posebno istakao važnost razvijanja odnosa Belorusije s prijateljskim državama, među kojima su, pored Rusije, Kina i Indija.

Prema njegovim rečima, razvoju saradnje s Rusijom posvećen je premijer, Kinom se bavi prvi vicepremijer, a Indijom ministar inostranih poslova Belorusije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here