Home AKTUELNO KNEŽEVIĆ- TO ĆE MU BITI KRAJ: DOŠAO JE TRENUTAK I DA SVETOZAR...

KNEŽEVIĆ- TO ĆE MU BITI KRAJ: DOŠAO JE TRENUTAK I DA SVETOZAR MAROVIĆ ISPRIČA ŠTA ZNA O ĐUKANOVIĆU

855
0
SHARE

Došao je trenutak da Svetozar Marović ispriča šta zna o Milu Đukanoviću i otkrije kako je sa svojom kriminalnom grupom pljačkao Crnu Goru, saopštio je predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je na svom Instagram profilu za 21 večeras najavio da će objaviti razgovor njega i Marovića.

„Svetozar Marović bio je skoro 25 godina najvažniji oslonac Mila Đukanovića. Sve dok ga nije uhapsio u decembru 2015. i potom primorao da prizna da je bio šef kriminalne grupe,

držeći mu članove porodice kao taoce. Marović sada kreće da razotkriva Đukanovićevu organizovanu kriminalnu grupu jer makar toliko duguje svojoj porodici i Crnoj Gori.

Uz Momira Bulatovića, njih dvojica su, poslije anti-birokratske revolucije, gradili sistem u kojem je DPS bio nedodirljiv. Prilikom raskola u DPS-u 1997, Marović je bio ključni čovek koji je doneo prevagu Đukanoviću, iako je sa Bulatovićem bio kum.

Drugu ključnu ulogu odigrao je u martu 1999, tokom NATO bombardovanja, kada je uspeo kao predsednik Skupštine, da od svih parlamentarnih stranaka, pa čak i od Bulatovićeve SNP, dobije potpis na Rezoluciji o miru.

Time je Crna Gora sačuvala sebe od mogućih konflikata policije i vojske, tada još pod Miloševićevom komandom, i građanskog rata. Važio je za smirenog i mudrog ideologa DPS-a koji je znao kako se grade mostovi.

Posle Beogradskog sporazuma, od 2003. do 2006, bio je predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora. Nakon toga preuzima na sebe komunikaciju sa Mitropolijom, da bi se definisao položaj crkve u nezavisnoj Crnoj Gori, te koordinaciju pripreme prvog Ustava nezavisne Crne Gore.

Nakon što je pokazao da je jedini ozbiljan konkurent Đukanoviću u vladajućoj partiji pokrenuta je akcija za njegovo odstranjivanje sa političke scene. Nekoliko godina je pripreman teren za njegovo hapšenje. Stavili su mu lisice na ruke kao predsedniku Političkog saveta DPS-a, javno ga ponizili. Umjesto da uzvrati, tada je odlučio da sačuva porodicu.

Sada je došao trenutak da ispriča šta zna o svom saborcu koji mu je zabio nož u leđa i otkrije kako je Đukanović, sa svojom kriminalnom grupom, pljačkao Crnu Goru“, navodi se u najavi.

(Sputnjik Srbija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here