Home AKTUELNO KAKO JE RUSIJA JEDNIM ŠOK POTEZOM, SPREČILA STRANE SILE DA UĐU U...

KAKO JE RUSIJA JEDNIM ŠOK POTEZOM, SPREČILA STRANE SILE DA UĐU U UKRAJINU…

425
0
SHARE

Ruska Federacija je, zbog specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovela briljantnu vojnu strategiju koja je Zapadu pokazala da ne treba da se meša u ono što se dešava.

Poznati ruski politikolog, publicista Anatolij Vaserman došao je do ovog zaključka nakon analize odnosa snaga na međunarodnoj sceni.

Vaserman je u intervjuu novinskom izdanju Ukraina.ru detaljno govorio o razvoju specijalne operacije, a takođe je objasnio kako je Rusija jednim spektakularnim potezom odbila želju NATO-a da uđe u Ukrajinu.

Anatolij Vaserman je podsetio da su na početku ruske specijalne operacije za demilitarizaciju Ukrajine, pojedine zapadne zemlje i NATO počeli da razgovaraju o mogućnosti slanja trupa u zapadni deo zemlje.

Poljska i baltičke zemlje razmatrale su scenario po kojem je planirano slanje mirovnog vojnog kontingenta na ukrajinsku teritoriju.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kako navodi publicista, Rusija je uz pomoć jednog spektakularnog poteza odbila želju zemalja NATO-a da uđu u Ukrajinu. Tako je Zapad odustao od takvog scenarija odmah nakon uspešne upotrebe hipersonične rakete Kinžal za uništavanje nuklearnog bunkera koji se nalazio na ukrajinskoj teritoriji.

Poljska i druge zemlje Severnoatlantske alijanse priznale su da je ideja o slanju vojnog kontingenta u Ukrajinu izuzetno opasna i da se ne može sprovesti.

„Ali oni su se ponašali na ovaj način jer su se ozbiljno zabrinuli. Rizično je ići protiv zemlje sa takvim mogućnostima“, objasnio je politikolog.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Vaserman je izrazio uverenje da će Ruska Federacija uspešno završiti specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, postižući sve ranije postavljene ciljeve.

Ovaj pristup će omogućiti Moskvi da stvori novu geopolitičku realnost koja će promeniti uobičajeni svetski poredak.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here