Home AKTUELNO JOVANA STOJKOVIĆ PUŠTENA DA SE BRANI SA SLOBODE- UHАPŠЕN I DR АLЕK...

JOVANA STOJKOVIĆ PUŠTENA DA SE BRANI SA SLOBODE- UHАPŠЕN I DR АLЕK RАČIĆ (VIDEO)

747
0
SHARE

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem. Takve izjave su dovele do uznemirenja javnosti.

Među njima je i predsednica pokreta “Živim za Srbiju” lekarka Jovana Stojković.

Svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju”, lekarka Jovana Stojković nakon saslušanja u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal izjavila je da se tereti za nekoliko objava na Tviteru u kojima je prenosila vesti objavljene u medijima uz svoje lične komentare i dodala da smatra da ima pravo na to kao slobodan grđanin i lekar.

“Mi kritikujemo politiku vakcinacije, ne pozivamo nikog da se ne vakciniše, to nas ne zanima, želimo slobodu izbora”, rekla je Stojković novinarima ispred Palate pravde gde je prethodno u tužilaštvu ispitana povodom krivicnog dela iznošenje lažnih tvrdnji, a u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, koje su dovele do uznemirenja javnosti.

Dodala je da je na saslušanju negirala bilo kakvo krivično delo delo jer, kako je rekla, ne postoji širenje panike u činjenici da je prenela objave iz medija i naglasila da su njena istupanja potkrepljena dokazima, naučnim istraživanjima i nečemu što i lekari govore.

Prenela je novinarima i da je jutros posle 6 časova policija izvršila pretres njenog stana i stanova još četiri privedene osobe, i zaplenila kompjutere i telefone jer su, kako je rekla, optuženi za širenje panike na društvenim mrežama.

Ne brine za to šta će se dalje dešavati jer, kako je navela, govori istinu i ima dokaze za to. Smatra da je ovaj postupak “čist politički pritisak i zastrašivanje”.

Danas je zbog širenja panike na društvenim mrežama saslušana i potpredsednica pokreta ”Živim za Srbiju” Tamara Bradić.

Branilac Jovane Stojković, advokat Milina Dorić, rekla je novinarima da je privođenje njene klijentkinje političko proganjanje i nepoštovanje ustavnih prava koja su zagarantovana svim građanima.

Ona je napomenula da Stojkovićevoj nisu vraćeni telefoni i računar koje je policija oduzela tokom pretresa.

Jutros je po nalogu Posebnog odeljenja za visoko tehnološki kriminal privedeno više osoba koje su putem društvenih mreža agitovale protiv vakcinacije.

Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na profilu pokreta na Fejsbuku.

Kako je danas nezvanično potvrđeno, u toku je velika policijska akcija protiv antivakcinalista i privedeno je ukupno pet osoba, među njima je i sestra košarkašice Milice Dabović, Jelica Dabović.

Povodom današnjeg privođenja takozvanih antivakcinalista reagovala je ministarka pravde Maja Popović.

Ona je izjavila da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo postupaju u skladu sa svojim nadležnostima koja su propisana zakonom.

“Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi. Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala”, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Nеkоlikо stоtinа grаđаnа kојi su sе sаmоiniciјаtivnо оkupili isprеd Prеdsеdništvа, prоšеtаlо је cеntrаlnim grаdskim ulicаmа, а zаtim оkuplјаnjе zаvršili isprеd Nаrоdnе skupštinе. Оni su sе оkupili pоvоdоm hаpšеnjа dr Јоvаnе Stојkоvić, аli i pоvоdоm hаpšеnjа dr Аlеkа Rаčićа.

Nеdugо pоslе nајаvе dа ćе lјudi krеnuti kа stаnici u 29. nоvеmbrа dа trаžе оslоbоđаđаnjе Rаčićа, pоliciја је uglеdnоg srpskоg lеkаrа pustilа nа slоbоdu. Prеthоdnо, оkо 18 čаsоvа, nа slоbоdu је puštеnа u dr Јоvаnа Stојkоvić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here