Home AKTUELNO DA LI ĆE SE KORONAVIRUS VRATITI I DA LI ĆE PREŽIVETI LETO?...

DA LI ĆE SE KORONAVIRUS VRATITI I DA LI ĆE PREŽIVETI LETO? EVO ODGOVORA..

998
0
SHARE

Epidemiolog Predrag Kon je naglasio da je moguće da će se virus korona, u jednom ili drugom obliku, vratiti na jesen.

Šta država planira da uradi po ovom pitanju, da li se razmišlja o proširenju bolničkih kapaciteta, nabavci novih respiratora, ili je reč o nekim drugim prioritetima – bilo je jedno od pitanja koje je postavljeno članovima stručnog štaba.

– Jasno je da se razmišlja o tome, virus se može vratiti na jesen ili na zimu, preživeće leto, ili tako što će se pritajiti u stanovništvu ili će otići na južnu hemisferu.

Dosta je urađeno, nemamo još precizne planove za povratak epidemije jer prvo treba da izađemo iz ovog talasa epidemije virusa korona. Mi imamo u rezervama respiratore, a u drugi talas je često slabiji, pa će naši kapaciteti biti dovoljni – naglasio je Kon.

– Imaćemo i niz podataka koje ćemo da pripremamo tokom leta, radiće se velika epidemiološka studija, imaćemo i niz testova pa ćemo moći pravilnije da procenjujemo

koliko nam je stanovništvo imuno, a svakako ćemo da pratimo i razvoj vakcine protiv ovog virusa- dodao je Kon.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 14. aprila 2020. godine registrovano ukupno 411 novih potvrđenih slučajeva COVID 19.

U poslednja 24 časa preminulo je 9 osoba, od toga sedam osoba muškog i dve ženskog pola. Ukupan broj preminulih je 94 osoba. Ukupan procenat smrtnosti je 2,1%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here