Home AKTUELNO „AKO SE NEKO UMEŠA U SITUACIJU U UKRAJINI- SLEDI MUNJEVIT UDAR!“ EVO...

„AKO SE NEKO UMEŠA U SITUACIJU U UKRAJINI- SLEDI MUNJEVIT UDAR!“ EVO ŠTA SE DEŠAVA..

451
0
SHARE

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da su donete sve odluke o reagovanju Moskve u slučaju da dođe do pretnje strateškoj bezbednosti Rusije i upozorio da će se bilo koja zemlja koja pokuša da se umeša u dešavanja u Ukrajini suočiti sa brzim odgovorom Rusije.

– Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit – upozorio je Putin, i istakao da će Moskva u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Ruski lider je poručio da su planovi, kako je rekao, ruskih protivnika, da unište zemlju sankcijama, propali.
– Protivnici su dugo vodili ekonomski rat protiv Rusije i uvodili su korak po korak nova i nova ograničenja u vidu sankcija, koristeći razne izgovore, a ponekad i bez izgovora – rekao je Putin, prenosi agencija TAS.

Govoreći o ekonomskom stanju zemlje, rekao je da ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i privreda u celini odolevaju sankcijama koje su uvedene Moskvi i obećao odgovor na pokušaje da se Rusija izoluje.

Rusko ministarstvo finansija očekuje da će se bruto domaći proizvod smanjiti za 8,8 odsto

u 2022. godini u svom osnovnom scenariju, ili za 12,4 odsto po konzervativnijem scenariju, pokazano je u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Govoreći o zastrašivanju ruskih novinara, Putin je poručio da je uveren da će ti pokušaji zastrašivanja propasti.

– Ono što želim da kažem i u šta sam potpuno siguran jeste da su ovakvi pokušaji zastrašivanja onih koji rade u medijskom prostoru, zastrašivanja ruskih novinara koji zauzimaju patriotski stav, osuđeni na totalni neuspeh – rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija je sprečila stvarnu opasnost koja bi se desila na ruskoj teritoriji.

– Moramo jasno da shvatimo da su naši vojnici i oficiri sprečili stvarnu opasnost koja se nadvila nad našom zemljom – ocenio je Putin.

Dodao je da su vojnici i oficiri „svojom hrabrošću, odlučnošću i herojstvom sprečili masovni sukob koji bi se odvijao na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here