Home AKTUELNO 30 SEKUNDI DO UNIŠTENJA: RUSI PUSTILI U UPOTREBU NOVI SISTEM PVO-a

30 SEKUNDI DO UNIŠTENJA: RUSI PUSTILI U UPOTREBU NOVI SISTEM PVO-a

867
0
SHARE

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da se popunjavaju protivvazdušnim raketnim sistemima S-300PM2 Favorit. Uskoro će ažurirani sistemi PVO biti raspoređeni u Centralnom vojnom okrugu.

Sistem PVO S-300PM2 je duboko modernizovana verzija poznatog sistema S-300. Glavni zadatak ažuriranog „Favorita“ je da pokrije najvažnije državne i vojne objekte od masovnog vazdušnog udara.

Reč je i o borbenim avionima i o raketama. Posebnost ovog sistema leži u sposobnosti da eliminiše pretnje u čitavom opsegu brzina, radeći pod uticajem aktivnih i pasivnih smetnji.

Prednost S-300PM2 u poređenju sa „originalom“ je domet uništavanja aerodinamičkih ciljeva povećan na 200 km. Ruski dizajneri su na mnogo načina uspeli da postignu ovaj pokazatelj zahvaljujući uvođenju funkcije „pogodak u pokretu“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pored toga, novi projektil kompleksa ima povećanu efikasnost pogađanja balističkih ciljeva na udaljenosti do 40 km i mogućnost uništenja njihovih bojevih glava.

Kako prenosi RT pozivajući se na vojsku, zahvaljujući najvišem stepenu automatizacije, Favorit može da presretne i pogodi bilo koju metu.

U ovom slučaju ne prođe više od 30 sekundi od trenutka otkrivanja objekta do njegovog potpunog uništenja. I to pod uslovom da je uhvaćeni cilj na maksimalnoj udaljenosti.

Tako kratko vreme obezbeđuju posebnosti rada elektronike i brzina protivvazdušne vođene rakete koja dostiže 1200 m/s.

Do danas je S-300PM2 po svojim borbenim karakteristikama uporediv sa PVO sistemom S-400 Trijumf.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here