Home ŽIVOT UDAR GROMA NAPRAVIO RUPU OD 5 METARA: SADA JE NA OVOJ NJIVI...

UDAR GROMA NAPRAVIO RUPU OD 5 METARA: SADA JE NA OVOJ NJIVI POČELO DA SE DEŠAVA NEŠTO ČUDNO? (VIDEO)

1262
0
SHARE

„Sve se zatreslo i znali smo da su grom ili munja udarili negde blizu. Tada nismo ni pomislili da je „meta“ bila zapravo naša njiva zasađena suncokretom“ kaže Ljiljana Kolarec.

Područje Bapske, hrvatskog sela nedaleko od Iloka, i pre je bilo pogađano jakim nevremenom, ali niko od meštana se ne seća slučaja kakav je zabeležen prošlog utorka.

Tog dana taj deo Hrvatske pogodilo je jako nevreme praćeno grmljavinom. U jednom trenutku začuo se jak udar koji je bio dosta snažniji i glasniji od svih pre toga.

„Sve se zatreslo i znali smo da su grom ili munja udarili negde blizu. Tada nismo ni pomislili da je „meta“ bila zapravo naša njiva zasađena suncokretom“ kaže Ljiljana Kolarec.

Tek sutradan, kada je porodični prijatelj otišao do njiva da vidi je li bilo leda i kakve štete, nazvao ih je i pitao čime su prskali suncokret jer je na jednom delu polja počeo da se suši.

„!Na polje je otišao i suprug kada su pronašli rupu u zemlji oko koje je sve bilo spaljeno.

Rupa je širine desetak centimetara, a dubine je, koliko smo mi uspeli da izmerimo olovom i najlonom za pecanje, pet metara.

Možda je i dublje jer ta rupa krivuda pa je vrlo lako moguće da nismo uspeli da dođemo do dna“, pojašnjava Ljiljana.

Dodaje i kako oko te novonastale rupe u tlu nema suncokreta, a sva zemlja u okolini nekako je drugačije strukture i ispreturana.

Lišće suncokreta odozdo je crno, što pokazuje da je na neki način sprženo.

Dodatni problem jeste što se sušenje posađenog suncokreta nastavlja i dalje iako je od udara prošlo gotovo nedelju dana.

Sada je zbog ovog događaja pogođeno područje površine jednog fudbalskog terena.

Podsetila je i kako je njen suprug kao dete doživeo slično iskustvo kada je s roditeljima radio na polju. Počelo je da grmi, pa su se svi sakrili ispod prikolice na polju.

Ubrzo je udario grom u polje kada je takođe nastala rupa u tlu, ali mnogo plića.

Rupa od munje u polju kod Iloka 🌩️Video Ljiljana Josip Kolarec

Pubblicato da Crometeo su Sabato 30 maggio 2020

„Godinama kasnije na tom delu polja ništa nije raslo.

Strahujemo kako će se to dogoditi i ovog puta jer vidimo da je zemlja drukčija. Imam utisak da je ona i dalje nekako vruća i da se sve okolo suši“; zaključila je Kolarecova.

(Vecernji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here