Home ŽIVOT TRAGIČNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: SINA PRONAŠAO MRTVOG U KUPATILU, ŽENA MU PREMINULA...

TRAGIČNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: SINA PRONAŠAO MRTVOG U KUPATILU, ŽENA MU PREMINULA OD OPAKE BOLESTI

714
0
SHARE

Popularni glumac Džon Travolta proslavio je 68. rođendan, a uz mnoge filmske uspehe, život su mu obeležile porodične tragedije.

Kada je imao 17 godina odustao je od škole i preselio se u Njujork zbog glumačke karijere i prvu ulogu je dobio u mjuziklu ‘Briljantin’ s kojim je išao na turneju.

Travolta je s filmskim mjuziklima ‘Groznica subotnje večeri’ i ‘Briljantin’ ostvario jedne od najznačajnijih uloga u karijeri, a ‘Groznica subotnje večeri’ mu je omogućila nominaciju za Oskara u kategoriji za najboljeg glumca sa samo 24 godine.

Nakon niza neuspešnih uloga, na listu najboljih i najuglednijih glumaca vratio ga je film ‘Pulp Fiction’ reditelja Kventina Tarantina (58) zbog kojeg je za ulogu Vinsenta Vege dobio nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg glumca.

Tokom detinjstva, roditelji su ga odgajali kao rimokatolika, ali se kasnije preobratio na scijentologiju. 1975. Time je objavio priču s naslovom ‘Uspešni kult pohlepe i moći’ u kojem je tvrdio da se Travolta boji da napusti scijentološku crkvu kako ne bi otkrila detalje o njegovom privatnom životu među kojima je i onaj da je homoseksualac.

Prvo dete, sina Džeta, Travolta je dobio sa suprugom Keli Preston u aprilu 1992. godine. Nažalost, izgubili su ga 2009. godine, kada je imao samo 16 godina. Bili su na porodičnom putovanju na Bahamima, Džet je imao napad dok je bio u kadi.

Tada je udario glavom o ivicu kade. Kućepazitelj ga je pronašao kako bez svesti leži u kupatilu. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu, gde su ustanovili smrt. Napad je imao od rođenja, bio je autističan, imao je epilepsiju i Kavasaki sindrom.

Nešto više od godinu dana nakon tragedije u kojoj su izgubili sina, Džon i Keli 2010. dobili su još jedno dete, sina Bendžamina. Glumac je jednom prilikom rekao da im je sin pomogao da se oporave od tragičnog gubitka.

Ipak, niz tragičnih događaja se nastavio. 2020. godine preminula i njegova supruga Keli, u 58. godini, od raka dojke. Lečila se u tajnosti, imala je podršku najbližih prijatelja i rodbine, ali bolest je bila jača.

(24sata.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here