Home ŽIVOT SVETSKI HIT VREDAN MILIJARDE: INŽENJER IZ ZEMUNA NAPRAVIO „SRPSKU KUĆU“ KOJA PRKOSI...

SVETSKI HIT VREDAN MILIJARDE: INŽENJER IZ ZEMUNA NAPRAVIO „SRPSKU KUĆU“ KOJA PRKOSI URAGANU, ZEMLJOTRESU I POPLAVAMA!

1020
0
SHARE

Nema majstora koji se razvlače mesecima po gradilištu, a porodice kojima grade kuću, o svom trošku šalju na more ili banju gde mirno čekaju useljenje.

– A i kupci su maksimalno sigurni, jer iza nas stoji poslovna banka kao garant. Kupac položi celokupan depozit u banku, koji tu i ostaje sve do momenta predaje nekretnine. Gradimo našim parama i tek kada se izvrši primopredaja, novac se prebacuje na naš račun. Za kašnjenje plaćamo kaznene poene. Svi naši objekti su novi i upisani u zemljišne knjige, jer smo u C klasi po pitanju energetske efikasnosti.

U pregovorima su za još 160 alata za novu fabriku koju otvaraju u novembru, u blizini Pećinaca. Fabrika će biti površine 10.000 kvadrata. Plan je da se zaposli 200 ljudi. U ovaj posao „težak“ 18 miliona evra, Nikolić je uložio sve što je godinama sticao, ali ključni su bili povoljni krediti stranih banaka, koje su prepoznale odličan posao i ortakluk sa Nikolom Koprivicom, biznismenom srpskog porekla iz Austrije.

Na pitanje plaši li se da će cifra 500-550 evra po kvadratu da „naljuti“ konkurenciju koja zida po najmanje trostruko višim cenama, Nikolić kaže da je već imao „primedbe“, ali da ne odustaje od svog sna o povoljnoj a kvalitetnoj gradnji.

– Mi ne jurimo kupca, ali očekujemo da tržište shvati šta imamo. Sa cenom koju nudimo građani će dolaziti lakše i brže do nekretnina, a Vlada može da gradi socijalne stanove visokog kvaliteta, po pristupačnoj ceni.

A da li očekuje nešto i od države?

– Nijedan. Najveća usluga biće nam ako ne smeta!

Tokom nedavne posete srpskih privrednika Iraku, Nikolić je ponudio tehnologiju dostojnu svetskog vrha.

– I Iran i Libija planiraju ogromna investiranja u stanogradnju. Alžir je odvojio 140 milijardi dolara za izgradnju stanova. Samo 100.000 stanova godišnje u toj afričkoj zemlji, za Srbiju bi bio izvoz od oko 500 miliona evra. Naša firma mogla bi da gradi 50.000-100.000 kvadratnih metara stanova godišnje. A to ne bi bio samo posao za nas već i za kooperante, jer bi u stanove ugrađivali srpske prozore, parket, keramiku, brave …

(Večernje novosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here