Home ŽIVOT RASPLAMSAVA SE SUKOB: NADALA BOLE NOVAKOVI REKORDI- TVRDI DA JE DJOKOVIĆ OPSEDNUT!...

RASPLAMSAVA SE SUKOB: NADALA BOLE NOVAKOVI REKORDI- TVRDI DA JE DJOKOVIĆ OPSEDNUT! EVO ŠTA MU JE ODGOVORENO..

615
0
SHARE

Nakon što je Rafael Nadal poručio da je Novak Đoković opsednut jurenjem rekorda, prvi teniser sveta mu je ekspresno odgovorio na tu opasku.

Srpske medije je na konferenciji Novaka Đokovića povodom početka Srbija opena (19—26. april) zanimalo šta najbolji teniser planete misli o Nadalovoj izjavi.

Nadal: Novak je opsednut

„Pa, to što on želi i razmišlja kako on to vidi, to je njegova stvar. Ja ne ulazim u to, ne mogu da pričam u njegovo ime, kako on vidi mene u odnosu na rekorde je isto što on ima puno pravo da iskaže. Ne osećam da sam opsednut bilo čime u životu, osećam da imam strast i da imam veliku želju i cilj. Idem ka tome i nemam problem da to verbalizujem i iskomuniciram. Možda neko ima problem da nešto kaže, ja nikada nisam imao problem da kažem da mi je cilj da oborim taj rekord.

Ne znam zašto je to loše, ne samo vezano za rekorde već vezano za mnoge stvari u životu. Kao i neke stvari koje su bolne za nekoga da čuju. Ljudi ne žele neke stvari da čuju od nekoga ko ima status najboljeg na svetu i onda sve što vi kažete odjekuje još više i onda je tu mnogo prstiju zgaženo, pogotovo kada je politika u tenisu u pitanju.

Stajaću iza toga i nastaviti da budem svoj čovek. Kada god osetim da je nešto nepravedno ili kako god ja ću to istaknuti, a što se tiče verbalizacije svojih ciljeva, ja sam to radio kad sam bio jako mali, perspektivni teniser i nisam se ustručavao ni pribojavao da kažem da su mi ciljevi da osvajam grend slemove.

Ti ciljevi rastu, a ja nastavljam da krčim sebi taj put koji je za mene jedinstven. To je moj put, njegov je neki drugi i ja se u to ne mešam“, poručio je Novak Đoković.

​Srpski teniski as nastavio je da priča o Špancu, za kojeg je otvoreno priznao da mu je najveći rival.

„Sve je stvar percepcije i interpretacije onoga što neko kaže. Poštujem Rafu verovatno više nego bilo kog tenisera na svetu. On je meni najveći rival u životu i njegova posvećenost sportu, sve što je napravio način na koji se ophodi prema treningu i sportu je stvarno za divljenje. Imam samo reči hvale za njega u tom kontekstu, ne ulazim u njgeovu motivaciju.

Imam mnogo motivacije u životu, ako pričamo o teniskim ciljevima i rekordima, to sam rekao već dosta puta šta je i šta jurim i šta pokušavam da ostvarim i mnoge stvari sam ostvario. Daleko od toga da mi je to jedina motivacija u životu. Ja mislim da je meni glavni motiv igranja profesionalnog tenisa, to što ja stvarno volim taj sport.

Da ne volim, ljudi, ja nemam nikavkog razloga da nastavim da to radim. Nemam nikakav pritisak, ni finansijski ni ovakav ni ovakav, ja biram to da radim i imam podršku svojih najboljih ljudi.

Dokle god bude postojala ta iskra, vatra i želja za pobeđivanjem i napredovanjem, onda će to tako nastaviti, u tom ritmu. Ciljevi su neophodni, ne samo za mene, nego samo za svakog sportistu“, istakao je Novak koji bi u četvrtak trebalo da istrči na teren u drugom kolu Srbija opena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here