Home ŽIVOT NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM- STIGLO UPOZORENJE!

NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM- STIGLO UPOZORENJE!

419
0
SHARE

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ upozorilo je da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

„Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP “Pošta Srbije“ nikada na

ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih“, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije – Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge, preneo je Tanjug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here