Home ŽIVOT LEKARI OSTALI U ŠOKU: ČOVEK KOGA SU PROGLASILI MRTVIM PROBUDIO SE PRED...

LEKARI OSTALI U ŠOKU: ČOVEK KOGA SU PROGLASILI MRTVIM PROBUDIO SE PRED AUTOPSIJU

438
0
SHARE

Zatvorenik Gonzalo Montoja Himenez nije pokazivao znake života kada su ga pronašli u njegovoj ćeliji i prebačen je u mrtvačnicu u vreći za telo.

Patolozi su se šokirali kada su iz vreće za telo čuli čudne zvuke – hrkanje. Himeneza, koji je bio u maksimalno čuvanom zatvoru zbog pljačke, prvo su pregledala dvojica dežurnih lekara, nakon što su ga čuvari pronašli kako sedi onesvećšen na stolici u ćeliji. Nikakvih znakova nasilja nije bilo.

Pošto nisu osetili puls, lekari su ga proglasili mrtvim, a sat kasnije i forenzičar koji je ponovo pregledao telo.

Himenez je spakovan u vreću za telo i u frižider, sa oznakama na telu gde treba seći za autopsiju. A onda su forenzičari čuli zvuke iz vreće i kada su je otvorili, zatekli su život Himeneza, prenosi El Espanjol.

Himenez je potom prevačen u drugu bolnicu kako bi se oporavio od misteriozne bolesti, preneo je ScienceAlert.

Dan pre “smrti”, Himenez se žalio da se ne oseća dobro i, iako lekari ne znaju šta je izazvalo njegovo stanje, naveli su da je njegovo telo pokazivalo znake cijanoze – ljubičastih fleka na koži koje se pojavljuju zbog slabe cirkulacije ili nedostatka kiseonika, i rigor mortisa.

Lekari su španskim medijima rekli da bi uzrok lažne smrti možda mogla da bude katalepsija, kada telo upada u stanje nalik transu ili napadu, pacijent gubi svest i svaki osećaj i ukoči se.

Nije poznato kako je Himenes postao kataleptičan iako boluje od epilepsije koju tretira lekovima. Njegova porodica kaže da mu u zatvoru često nije lako da na vreme uzima lek pa je moguće da je to bio razlog napada.

Himenezu je bilo potrebno 24 časa da se “vrati među žive”, povrati svest i progovori i lekari kažu da je, čim se stabilizovao, pitao da li može da vidi svoju ženu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here