Home ŽIVOT Dr NESTOROVIĆ: OVA ISHRANA DIREKTNO VODI KA NASTAJANJU TUMORA!

Dr NESTOROVIĆ: OVA ISHRANA DIREKTNO VODI KA NASTAJANJU TUMORA!

620
0
SHARE

Pedijatar i pulmolog dr Branimir Nestorović, rekao je da je karcinom je fizički i emotivno užasna bolest. Iako je izazivaju naše pobunjene ćelije, oboleli često govore da se osećaju kao da su napadnuti od strane neke nepoznate sile.

Doktor tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu okidač za nastanak najopakije bolesti. Sa druge strane, Nestorović je otkrio i da postoje testovi za ranu dijagnostiku karcinoma.

Jedan test je 2013. godine patentiran, odobren je od američke Agencije za hranu i lekove. Test otkriva protein koji stvaraju samo maligne ćelije. Kad imate 2 miliona malignih ćelija u organizmu, test je pozitivan. Tad imate tumor koji je veličine 0,8 milimetara – objasnio je stručnjak, ističući da je kod najteže bolesti savremenog sveta najbitnija prevencija.

“Poslednjih godina je postalo jasno da je rast tumora izuzetno zavistan od metabolizma, posebno šećera (glukoze). U poređenju sa normalnim ćelijama, ćelije tumora zavise izuzetno mnogo od glukoze.

Glukoza se koristi bez učešća mitohondrija, što za posledicu ima stvaranje mlečne kiseline (ovo je poznato i kao Varburgov efekat). Da bi iskoristili glukozu, tumorske ćelije

primoravaju okolne ćelije vezivnog tkiva da im ustupaju mitohondrije (energetske baterije organizma) u procesu koji je poznat kao transfer mitohondrija.

Ove ćelijske organele se iz normalnih ćelija prenose preko mikrotubula u maligne ćelije. U normalnih ćelija, intenzivno razlaganje glukoze stvara slobodne radikale kiseonika, što dovodi do procesa nazvanog anoikis (programiranog uništavanja potpornih ćelija tkiva).

Ćelije tumora imaju sposobnost da spreče ovaj process, a ovo im omogućava stvaranje metastaza. Dakle ishrana bogata grickalicama ili šećerima (posebno fruktozom) direktno vodi ka nastajanju tumora“, ističe dr Nestorović.

Naš cenjeni pulmolog napominje da sva istraživanja pokazuju da je ovo vek malignih i zapaljenskih bolesti.

“Čovek uništava planetu, ali i samog sebe. Mnogi autoriteti misle da se krećemo putem bez povratka. Nećemo pobediti rak dok ne promenimo način na koji funkcioniše naše društvo, a ovo ne može doći bez promene mišljenja.

Muka mi je od ekonomista koji govore o održivom rastu, dakle neprekidnom, beskonačnom rastu proizvodnje i potrošnje. Priroda nas opominje, vratimo se svojoj suštini. Rak je samo simptom šire bolesti koja vlada ovom planetom”, zaključio je prof dr Branimir Nestorović.

(alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here