Home ŽIVOT „Ciklon bomba“ pogodila SAD: Na udaru 200 miliona ljudi, IMA MRTVIH (VIDEO)

„Ciklon bomba“ pogodila SAD: Na udaru 200 miliona ljudi, IMA MRTVIH (VIDEO)

668
0
SHARE

Zbog oštre zimske oluje koja je uoči praznka pogodila Ameriku, na udaru je oko 200 miliona ljudi, dok je zabeleženo najmanje 12 smrtnih slučajeva.

Više od 1,5 miliona ljudi ostalo je bez struje, dok je u petak otkazano 5.700 letova, zbog zbog rada i redovnih operacija na aerodromima širom zemlje, preneo je CNN.

Kako je najavljeno, velika zimska oluja koja će zahvatiti SAD ove nedelje mogla bi delovima zemlje da donese najhladniji Božić u poslednje četiri decenije, saopštili su metereolozi.

Očekuje se da će zimska oluja Eliot doneti najhladniji Božić na Srednjem zapadu od kasnih 1980-tih, prema prognozama koje citiraju američki mediji. Predviđa se da će čak i Florida, sunčana država, doživeti najhladniji Božić u poslednjih 30 godina.

Najsnažnije nevreme osetilo se u Kanadi, a Ontario i Kvebek su se našli na udaru arktičke zime uz nestanke električne energije u domaćinstvima više stotina hiljada ljudi.

U većem delu zemlje od Britanske Kolumbije do NJufaundlenda na snazi su upozorenja na ekstremno niske temperature i zimsku oluju.

Takve oluje nazivaju se ciklon bombama zbog eksplozivne snage uzrokovane brzim padom pritiska.

Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su raširene vremenske nepogode razlog najvećeg broja zimskih meteoroloških upozorenja ikada izdatih.

Oluja je izazvala saobraćajne nesreće, a ujedno i velike zastoje na saobraćajnicama. Problemi se prijavljuju širom zemlje.

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here