Home ŽIVOT CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA...

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

542
0
SHARE

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio sa 2:0 u setovima, a na kraju izgubio od Novaka Đokovića.

Posle meča je na konferenciji za medije pričao detaljno o razvoju dešavanja na terenu i kako je Đoković posle drugog seta izašao na teren kao potpuno drugi čovek.

“Počeo sam da igram veoma kratko. Osećao sam da je moj ritam nestao. Ne znam stvarno zbog čega. Bilo je čudno imajući u vidu da sam do tada nalazio ritam, udarce i kretanje po terenu koje je bilo savršeno. Odjednom sam se osetio hladnim i bio van svega”, rekao je Cicipas na konferenciji.

“Bilo je teško da se vratim. Stvarno bih voleo da mogu da razumem zašto se ovakve stvari dešavaju. Trudio sam se da to shvatim i tokom meča. Bilo je teško da se izborim sa tim”.

Medicinski tajm-aut između trećeg i četvrtog seta?

“Ne, nije imalo uticaja na mene. Da, imao sam bandažu kuka, mislio sam da bi mi pomogao da ‘odblokiram’ kuk, ali kasnije je sve bilo u redu. Vratio sam se u normalu”.

Preokret i ispušten trijumf će Cicipasa proganjati još neko vreme., ali kaže da je naučio lekciju.

“Naučio sam danas da, bez obzira na sve, moraš da osvojiš tri seta da bi pobedio, a ne dva. Dva seta zaista ne znače ništa. Još uvek si jedan daleko od pobede u celom meču. Ne mislim da sam se opustio, niti da sam nešto promenio.

Nastavio sam isto da igram i radim stvari koje su bile dobre za mene. On je napustio teren sa dva seta zaostatka i ne znam šta se desilo tamo, ali vratio se odjednom kao potpuno drugačiji igrač”, rekao je Cicipas i podvukao:

“Osetio se fizički jačim, imao je bolju anticipaciju, kretnju po terenu. Sve je izgledalo mnogo svežije i bolje nego pre. Ne znam, osetio sam da je bolje čitao moju igru. Dobro za njega… Sve je uradio kako je trebalo”.

Cicipas je na kraju istakao da je ovo samo dokaz da se približio najboljim igračima sveta i da je spreman da već na Vimbldonu napadne titulu koja mu je sada izmakla.

(b92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here