Home ŽIVOT CENTAR DUŠE SMEŠTEN IZMEĐU OBRVA I KORENA NOSA: EVO KAKO DA AKTIVIRATE...

CENTAR DUŠE SMEŠTEN IZMEĐU OBRVA I KORENA NOSA: EVO KAKO DA AKTIVIRATE SVOJE „TREĆE OKO“!

165
0
SHARE

Otvaranje trećeg oka pomoću reči „TOTH“

Ova vežba se radi sa specifičnim tonom i govorom. Vežba se treba raditi četiri dana zaredom, nakon čega radite pauzu od nedelju dana.
Sedite sa uspravnim leđima.

Za ljude koji su dešnjaci, desna ruka vam treba stisnuti levi kažiprst, a obrnuto ako ste levak. Palac treba pritisnuti na mestu gde završava nokat. Kad osetite slab elektricitet,

znaćete da ste pronašli pravo mesto. Nemojte se obeshrabriti ako ga ne možete naći, to se pojavljuje kod onih koji imaju prirodno jake aure. Ovo usmerava tok energije u treće oko.

Udahnite kroz nos i pri izdahu vibrirajte zvuk „toth“ (zvuči kao engleska reč the). Pustite dah sporo kroz usta i vibrirajte T – TT – hhhhhhhh kao jedan dugi izdisaj (vibrirajte zvuk jedanput u izdisaju kao pri jogička brujavom dahu).

Trebalo bi napraviti TH zvuk kroz čitav izdisaj. Jezik će vam da vibrira između zuba. Podešavanje može potrajati nekoliko sekundi da bi se dobio osećaj na sredini čela. Pokušajte pronaći ispravnu vibraciju koju možete osetiti u čelu te budite uporni.

Izuzetno je važno da čitavu vežbu radite četiri dana zaredom, po mogućnosti sa 24 sata razmaka. Tada je ispravno odrađena te ste učinili prvi korak ka aktiviranju trećeg oka.

Kad završite, važno je da meditira na treće oko kako bi energija mogla teći.

Koncentrišite se na svoje treće oko

Jedna od najjednostavnijih vežbi za pokretanje trećeg oka, a onda i dosezanja dubljih spoznaja, upravo je što duži „ostanak“ u toj zoni. Znači, jednostavno sklopite spoljne, fizičke oči – one se moraju isključiti kako bi vaša pažnja potpuno prenela na ono unutrašnje, duhovno oko – i pokušajte ostati što duže u svom trećem oku.

Umirite se i posmatrajte ono što vidite na svom unutrašnjem filmskom platnu. Možda će vam u početku biti neobično ili naporno, ali redovnim vežbanjem u opuštenom stanju (nemojte ovo raditi pod „mora se“ jer ne sme biti pritiska) naviknut ćete se i pokrenuti ceo unutrašnji niz viđenja. S vremenom možete produžavati vezu, a uvidećete da spoznaje, reči i slike koje dobijate postaju cjelovitije, življe i intenzivnije.

Čarobni zvuci „om“ i „aum“

Stavite svoje ruke ispod donjeg dela grudi. Spojite vrhove srednjih prstiju tako da budete usmereni uvis. Ostale prste savijte i spojite. Vrhove palčeva spojite i usmerite prema sebi. Koncentrišite se na čakru trećeg oka koja se nalazi na sredini čela nešto više od obrva. Proizvodite ili pevajte zvukove om i aum.

Vizualizujte plavu energiju

Legnite na leđa, zatvorite oči i opustite se. Levi dlan stavite na sredinu čela, a desni dlan na levi. Položaj ruku trebao bi biti u nastavku prirodnog položaja podlaktice – dlanovi su dakle položeni dijagonalno 1 iznad drugoga. Neka ruke meko počivaju na čelu.

Nakon toga si predočite kako svakim udisajem upijate životnu energiju te ona protiče dalje prema vašem čelu. U svojoj zamisli toj energiji dajte tamnoplavu boju tako da blage tamnoplave boje izlaze iz vaših dlanova u čelo i odatle struje celim telom. Neka to potraje najmanje sedam udisaja i izdisaja. Ta vam vežba olakšava pristup drugim nivoima stvarnosti, no nikad nemojte pokušavati isforsirati taj pristup.

Eterična ulja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here