Home TEMA DANA ZASTRAŠUJUĆA TVRDNJA RUSKOG EKSPERTA: AKO SE JEDNA OD OVE DVE MOGUĆNOSTI DESI-...

ZASTRAŠUJUĆA TVRDNJA RUSKOG EKSPERTA: AKO SE JEDNA OD OVE DVE MOGUĆNOSTI DESI- POČINJE NUKLEARNI RAT

822
0
SHARE

Ruski vojni analitičar, pukovnik u penziji, Viktor Baranec, izneo je uznemirujuću tvrdnju koja bi mogla uskoro da se desi.

Ako NATO pokuša da blokira Sankt Peterburg ili Kalinjingrad sa mora, onda sukob Alijanse i Rusije može poprimiti nuklearni karakter.

Treba napomenuti da su se ove spekulacije već nezvanično čule u nekim izjavama iz EU.

Estonski general-potpukovnik Martin Herem rekao je nedavno novinarima da će Baltičko more postati „unutrašnje vode“ NATO-a kada se Švedska i Finska pridruže Alijansi.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema njegovom mišljenju, u ovom slučaju Zapad će blokirati ne samo Kalinjingrad, već i Sankt Peterburg uz opciju da bez problema minira Finski zaliv.

Viktor Baranec,  smatra da se reči estonskog generala mogu smatrati otvorenom provokacijom koja bi mogla da preraste u oružani sukob.

Ekspert je istovremeno skrenuo pažnju da svaki pokušaj blokiranja brodova Ratne mornarice Rusije u Baltičkom moru predstavlja grubo kršenje postojećih međunarodnih zakona, što Rusija neće tolerisati.

„Uopšte nismo otvorili prozor u Evropu da bi nas baltička sitnica sada preplavila. Ako bude pokušaja da se blokira, biće to rat, uključujući i nuklearni. Udarićemo tako da će se čaše u Beloj kući zatresti, a baltičke države će uopšte prestati da postoje“, rekao je vojni analitičar.

Baranec je takođe dodao da bi Zapad potencijalno mogao da pokuša da promeni pravila pomorske plovidbe za svoje planove, ali Moskva to ni u kom slučaju neće ignorisati.

Najava ovih planova od strane nekih zvaničnika iz EU, može biti veoma opasna iz nekoliko razloga a dva su ključna:

Prvo, Rusija je u tajnosti punih 20 godina usavršavala najsavremenija i najopasnija oružja znajući da će doći čas sukoba sa NATO i SAD.

Sve je ukazivalo na predstojeći sukob jer se SAD nisu zaustavljale u svojim planovima za dominaciju nad Rusijom, o čemu svedoči i dalje širenje NATO kao i pravljenje velikog broja biolaboratorija oko Rusije o čemu Moskva upozorava više od decenije.

U ovom trenutku Rusija je vojno daleko ispred kolektivnog Zapada kao i SAD. Očigledno

je da su se SAD uspavale na lažnim lovorikama, ali i da nisu svesne da se pre svega ekonomski svet promenio, trajno i bez povratka.

Niko više nije spreman da toleriše odlivanje kapitala u SAD, kontrolisanim ekonomskim tokovima, bankama, FED-om, dolarom i još mnogim drugim nevidljivim mehanizmima.

To što EU ćuti i pušta da se ogroman kapital odliva u SAD, stvar je njihove nemoći, ali to svakako neće trpeti Kina i Rusija koji imaju finansijsku i vojnu moć da reaguju.

Za Rusiju sada je trenutak da reši sve svoje probleme sa SAD, jer poseduje takvo oružje da joj SAD ne može parirati.

Drugo, za Rusiju više nema uzmicanja, jer joj SAD pokušava da uđe u kuću. Dakle, kucnuo je čas kada će Rusija rešiti sve probleme sa SAD, ili će Rusija nestati ili će moć SAD biti srušena.

Treće opcije nema.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here