Home TEMA DANA „Zapad će uskoro prebaciti Kijevu tenkove i avione, počeće duga i krvava...

„Zapad će uskoro prebaciti Kijevu tenkove i avione, počeće duga i krvava faza“

1238
0
SHARE

Poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Državama nije donela Kijevu sve što je želeo, siguran je ruski vojni ekspert Vladislav Šurigin.

Zvanični Kijev već dugo govori da mu je za pobedu potrebno mnogo ofanzivnije oružje, uključujući i ono zapadnog tipa. Pre svega, reč je o teškim oklopnim vozilima, uključujući tenkove i borbene avione.

Vojna komanda Ukrajine ne bi odbila visokoprecizne rakete dugog dometa. Zapadni „partneri“ do danas ne žure da udovolje svim željama kijevskih vlasti. Međutim, ukupan iznos vojne pomoći je već veoma veliki.

Ukrajina je u proteklih 10 meseci dobila ogromnu količinu opreme i naoružanja od Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a. Kako Oružane snage Ukrajine gube svoje sovjetsko nasleđe na bojnom polju, udeo zapadnih „darova“ se sve više povećava.

To se jasno vidi na primeru artiljerijskih oruđa kalibra 155 mm, kojih danas ukrajinska vojska ima više od domaćih haubica u upotrebi pre 24. februara.

„Prema tome, u ovom slučaju se mora shvatiti, da će se to uskoro desiti i sa tenkovskom opremom. Možda je to jedino što još nije preneto- tenkovi i lovci. Mislim da će se i to pojaviti u naredna dva-tri meseca“, nagovestio je Šurigin.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

U stvari, sudbina kijevskog režima u velikoj meri zavisi od toga, primetio je ekspert. U slučaju da Zapad odugovlači sa snabdevanjem, ishod neće biti u korist Ukrajine. Pitanje je samo koliko će još krvi biti proliveno.

Pa, ako se SAD i Evropa ipak usude da krenu u još veću konfrontaciju sa Rusijom, prebacujući tenkove i avione Oružanim snagama Ukrajine, onda sukob može da pređe „u veoma dugu krvavu fazu“, rezimirao je ekspert.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here