Home TEMA DANA VRHUNSKI EKSPERTI UPOZORAVAJU KINU DA ĆE SAD USKORO POKRENUTI TOTALNI FINANSIJSKI RAT

VRHUNSKI EKSPERTI UPOZORAVAJU KINU DA ĆE SAD USKORO POKRENUTI TOTALNI FINANSIJSKI RAT

895
0
SHARE

Kineske vlasti treba da budu spremne na činjenicu da će Sjedinjene Države pokrenuti rigorozne ekonomske sankcije protiv Kine praktično pokrenuti pravi rat do uništenja. Do ovog zaključka danas dolaze mnogi vrhunski ekonomski stručnjaci.

Sukob Pekinga i Vašingtona intenzivira se iz dana u dan. Američko rukovodstvo nije srećno što poslednjih godina Kina ubrzano povećava svoju ekonomsku i geopolitičku moć.

Međutim, akcenat u izjavama američkih vlasti stavlja se na druge tačke koje nemaju nikakve veze sa Sjedinjenim Državama.

Dakle, američki lider Donald Tramp jednom je izjavio da je spreman da usvoji paket sankcija protiv visokih članova Komunističke partije Kine.

Razlog je nepotvrđena glasina da oni navodno stoje iza stvaranja “koncentracionih logora” u kojima su “smešteni” Ujguri koji predstavljaju muslimansku manjinu u Kini.

I uprkos činjenici da ove pretnje nikada nisu sprovedene, Kinezi strahuju da se ubuduće Vašington neće ograničiti na „upozorenja“.

Sličan stav imaju i zapadni stručnjaci. Oni veruju da će, posle Rusije, masovne američke sankcije uticati na Kinu.

Prema rečima eksperata, uglavnom će napadi SAD biti usmereni na isključenje Kine iz svetskog finansijskog sistema, koji se zasniva na dolaru.

Peking bi trebalo da izvrši pripremne radove kako bi umanjio ekonomske posledice finansijskog rata koji je Vašington spreman da pokrene, uprkos nezadovoljstvu najbližih saveznika.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here