Home TEMA DANA UZNEMIRUJUĆE ANALIZE RUSKOG EKSPERTA: PAD SAD ĆE SE NASTAVITI, NEĆE POMOĆI NOVE...

UZNEMIRUJUĆE ANALIZE RUSKOG EKSPERTA: PAD SAD ĆE SE NASTAVITI, NEĆE POMOĆI NOVE MERE- EVO ZBOG ČEGA

753
0
SHARE

Sjedinjene Države mogu samo da sanjaju o brzom izlasku iz recesije, rekao je Vjačeslav Holodkov, ekspert Ruskog instituta za strateška istraživanja.

Analitičar priznaje da su se Sjedinjene Države suočile sa najvećim ekonomskim padom od 1954.

Ne bez razloga, mnogi stručnjaci, kao i Hoolodkov, saglasni su da je trenutna situacija slična periodu 1928-1932, poznatom kao Velika depresija.

Stručnjak takođe nije saglasan ni sa stavom američkog lidera Donalda Trampa, koji veruje da će BDP, nakon ukidanja karantinskih mera, pokazati trenutni rast, za šta će ekonomiji trebati samo nekoliko meseci da dostigne nivo pre krize.

„Svedoci smo propasti Amerike – više nema zemalja sa visokom ekonomskom produktivnosti, najsavremenijim tehnologijama i domaćom proizvodnjom velikih razmera. A stvarna proizvodnja uvek je pokretač rasta“, prokomentarisao je Holodkov situaciju u SAD-u.

Glavni problem Sjedinjenih Država leži u činjenici da se u poslednjih nekoliko decenija ogroman broj preduzeća i fabrika „preselio“ u Aziju, a danas se uglavnom nalaze u Kini.

I važno je priznati da su Trampovi pokušaji, da vrati proizvodnju u Sjedinjene Države, bili neuspešni.

Američke kompanije ne samo da su odbile preferencije i pogodnosti koje im je obećao predsednik, već se nisu uplašile ni raznih pretnji, kao što je to bio slučaj sa Apple-om.

Dakle, danas Vašington nema resurse koji bi poslužili kao pokretač snažnog rasta. I u ovoj situaciji se ne može računati na brzi izlazak iz recesije, nastaviće se pad Amerike, rezimirao je Holodkov.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here