Home TEMA DANA „UVODI SE GLOBALNA DIKTATURA POD IZGOVOROM BORBE PROTIV KORONE- VUČIĆ JE UCENJEN“...

„UVODI SE GLOBALNA DIKTATURA POD IZGOVOROM BORBE PROTIV KORONE- VUČIĆ JE UCENJEN“ (VIDEO)

663
0
SHARE

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, koju uređuje i vodi Dejan Petar Zlatanović, bila je politički analitičar, direktor Centra za geostrateške studije i član Predsedništva Dveri, Dragana Trifković.

Aleksandar Vučić je u šah-mat poziciji. On je ucenjen čovek, koji sledeće godine mora da potpiše sveobuhvatni sporazum sa Prištinom, imajući u vidu da Rusija ni tada neće dozvoliti da lažna država Kosovo postane članica UN.

Ovo u video intervjuu za „Srbin info“ ističe Dragana Trifković, stručnjak za geopolitiku i funkcioner srpskog pokreta Dveri i naglašava da bi sledeća godina mogla da bude prelomna ne samo za Srbiju, već i na geopolitičkoj sceni u svetu.

– Preti nam globalna diktatura koja se nameće pod izgovorom borbe protiv korone. Samo od nas zavisi da li ćemo je i dozvoliti. Srbi imaju lošu naviku da se stalno vezuju za nekakve vođe i ličnosti. To je pogrešno. Vežite se za sebe, za ideju i svoju slobodu i budite spremni da je branite – poručuje naša sagovrnica.

Dragana Trifković navodi da je tačno da Tramp nije započeo ni jednu vojnu akciju četiri godine, ali da to ne znači da po pitanju Srbije ima drugačiju politiku od zvanične duboke države i potencijalno nove administracije koju predvodi Džo Bajden.

– Dokaz za to je Vašingtonski sporazum. Jednostavno, od Zapada mi ne možemo da očekujemo drugačiji odnos, ne samo po pitanju Kosova i Metohije, već i drugih stvari.

Srbi zbog toga ne bi trebalo da imaju bilo kakve zablude – navodi Trifkovićeva i naglašava da će Trampovom timu, po svemu sudeći, biti veoma teško da se izbori i da dokaže izborne prevare, koje su dodatno oslabile uticaj SAD u svetu.

Prema njenim rečima, Zapad više nema uticaj kao onaj od pre 20 godina kada su mogli bez bilo kakvih prepreka da izazivaju ratove širom sveta.

– Ne znači da oni to i sada neće pokušati, naročito će probati da određenim sukobima pritisnu Rusiju, ali situacija više nije ista i sada imamo i druge centre moći, a ne samo monopolarnu vladavinu SAD – smatra Trifkovićeva.

Šta je o ovoj, ali i mnogim drugim temama govorila naša sagovornica, pogledajte i poslušajte u video prilogu:

(Srbin.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here