Home TEMA DANA UDARNO! UVOD U RAT- POČEO OBRAČUN IZMEĐU RUSIJE I TURSKE U SIRIJI!

UDARNO! UVOD U RAT- POČEO OBRAČUN IZMEĐU RUSIJE I TURSKE U SIRIJI!

1245
0
SHARE

Pokušaj turske vojske da prebaci svoje snage u južni deo Idliba propao je pod snažnim napadima ruskih vazduhoplovnih snaga.

Turska vojska svim silama pokušava da obuzda početak velike vojne ofanzive u južnom delu sirijske provincije Idlib, šaljući u region nekoliko stotina komada svoje vojne i oklopne opreme.

Međutim, ruski vojni avioni osujetili su akcije Ankare aktivnim udarima po celom južnomdelu sirijske provincije Idlib, sprečavajući turske snage da čak uđu u područja koja su trebalo da zauzmu turske trupe kako bi stvorile prepreke za dalju ofanzivu.

Trenutno je poznato da je Turska poslala najmanje dva vojna konvoja u južni deo Idliba, koji uključuju oklopna vozila i nekoliko stotina turskih vojnika.

Stručnjaci ne isključuju da Turska takođe može prebaciti dodatne sisteme PVO u Idlib, budući da su najmanje tri baterije raketnog sistema PVO MIM-23 Havk viđene ranije južno od istoimenog grada.

Poznato je da sirijska vojska i ruska vojska planiraju početkom sledeće nedelje da pokrenu ofanzivu na Idlib, dok je za sledeću nedelju planiran i sastanak ruskog i turskog lidera, što ne isključuje činjenicu da će Erdogan pokušati da spreči napad na Idlib.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here