Home TEMA DANA UDARNO! ТRАМPОVЕ I BАЈDЕNОVЕ PRISТАLICЕ SЕ SPRЕМАЈU ZА GRАĐАNSKI RАТ- UBIJEN TRAMPOV...

UDARNO! ТRАМPОVЕ I BАЈDЕNОVЕ PRISТАLICЕ SЕ SPRЕМАЈU ZА GRАĐАNSKI RАТ- UBIJEN TRAMPOV FAN (VIDEO)

830
0
SHARE

Bruks je u Pentagonu bila zadužena za humanitarne operacije. Ujedno se borila za ljudska prava u NVO poput Human Watch i Amnesty International. Još je predavala u Vest Pointu – glavnoj vonoj akademiji SAD.

Bruks je 2016. godine objavila knjigu sa karakterističnog naslovom „Kako je sve postalo rat, a pripadnici vojske postali sve“ (How Everything became War and the Military became Everuthing).

Njena ideja je da rat budućnosti neće biti sličan dosadašnjim. Da će to biti haotična neprijateljstva koja će Sjedinjene Države i njihovi saveznici voditi sa malim snagama širom sveta. To se ni neće nazvati ratom već, na primer, antiterorističkim operacijama ili „obnavljanjem demokratskog poretka“.

Mediji će budući rat pozicionirati kao malu policijsku operaciju. Protok informacija o onome što se dešava neće imati manje važnu ulogu od stvarnih neprijateljstava. Rat u budućnosti kombinovaće krajnju okrutnost prema civilima i krajnju dvoličnost u izveštavanju o događajima. Sve će biti tačno po Orvelu: „rat je mir“.

Granice između rata i ne rata potpuno će nestati. Rat budućnosti biće bezgraničan i beskrajan.

Strategija Bruks nije njen lični izum. U istom Vest Pointu već dugo razvijaju koncept rata u gradovima sa više miliona stanovnika, što podrazumeva dugotrajne konfrontacije na ulicama megapolisa, učešće kriminalaca i opozicionara i čišćenje civila. Generalno: „sve je postalo rat“.

U kojim megapolisima američka vojska namerava da se bori?

Vojni analitičar Aleks Vord, na primer, opisujući buduće sukobe, sugeriše da bi Sjedinjene Države i njihovi saveznici mogli da „očiste“ takve „centre nestabilnosti“ poput pakistanskog Karačija i indijskog Nju Delhija. Tvrdi da u njima može doći do kritičnog povećanja broja sukoba iz verskih i socijalnih razloga, pa da će Sjedinjene Države jednostavno biti „primorane“ da intervenišu i da čiste megapolise od terorističkih elemenata.

U SAD ratovanje u megapolisima uvežbavaju od 2015-te. U velikim američkim gradovima u Arizoni, Kaliforniji, Teksasu, Juti, Nevadi i Nju-Meksiku. Te vežbe su uključivale i zauzimanje gradova na juriš.

Tvrdilo se da će Amerikancima to dobro doći prilikom zauzimanja Donjecka, Luganska, Rake i Mosula. Ali, sada više nema prepreka da se to okrene i protiv gradova u SAD.

Zapravo, prepreka je u Oružanim snagama SAD u kojima većina podržava Trampa. Mada, ima nezadovoljnih povlačanjem trupa iz Avganistana i Iraka.

Takođe, stotine bivših studenata Vest Pointa objavili su otvoreno pismo eliti američke vojske koje je loše prikriveni poziv na vojni puč. U tom pismu se traži, uz ostalo, da vojska „zaštiti ustav od tiranina“ (čitaj: Tramp) i da „učestvuje u demokratskom procesu“. Faktički:  u izbacivanju Trampa iz Bele kuće, bez obzira na stvarne rezultate predsedničkih izbora.

Trampove pristalice su uverene da i rukovodstva glavnih specijalnih službi SAD više vole da su sa klanom Klinton i njihovim štićenikom Džoom Bajdenom.

Ako elita američke vojske i specijalnih službi podlegne brojnim provokacijama i uključi se u građansku konfrontaciju, Sjedinjene Države će se zaista suočiti sa novom vrstom građanskog rata.

U skladu sa pomodnom strategijom, biće „bezgranična i beskrajna“.

U Americi belac ubio belca – ANTIFA PROTIV TRAMPOVACA

Pristalice i politički protivnici Donalda Trampa sve se više i sve žešće sukobljavaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here