Home TEMA DANA UDARNO! SAD SAOPŠTILE: RUSIJA SPREMNA DA MOBILIŠE 350 HILJADA VOJNIKA PROTIV UKRAJINE

UDARNO! SAD SAOPŠTILE: RUSIJA SPREMNA DA MOBILIŠE 350 HILJADA VOJNIKA PROTIV UKRAJINE

563
0
SHARE

Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nulan rekla je da SAD raspolažu informacijama da je Rusija, uprkos razgovorima predsednika Rusije i SAD, spremna da pošalje oko 100 bataljonskih taktičkih grupa u borbu protiv Ukrajine.

Trenutno se u blizini ukrajinske granice nalazi 50 bataljonsko-taktičkih grupa koje broje oko 175 hiljada vojnika, međutim, ako je potrebno, u roku od nekoliko dana, ovaj sastav se može udvostručiti – to su praktično sve ruske jedinice koje se nalaze u vojnim jedinicama i formacijama za Ural.

Prema rečima predstavnika Bele kuće, Vašington u ovom trenutku ima veoma ozbiljne sumnje da su ruske trupe u stanju pripravnosti.

Ukoliko dobije naređenje, ruska vojska je navodno spremna da počne da se kreće ka teritoriji Ukrajine.

Interes Rusije za ukrajinsku teritoriju je praktično nula, međutim, u slučaju pretnje ruskim građanima u Donbasu, ruska vojna komanda jedinice će biti spremna da pošalje svoje trupe u region, bez obzira na poziciju Zapada.

„Ako govorimo o zaštiti ruskih građana, onda Zapad neće moći da zaustavi Rusiju. U ovom

trenutku, situacija se još može rešiti diplomatskim putem, međutim, raspoređivanje vojske od 175 hiljada ljudi ne znači da Rusija pokušava da izvrši pritisak na Ukrajinu i Zapad, napominju vojni specijalisti.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here