Home TEMA DANA UDARNO: RUSKA FEDERACIJA NAMERNO PODIGLA ULOG U NAPETOM RAZGOVORU SA ZAPADOM- OVO...

UDARNO: RUSKA FEDERACIJA NAMERNO PODIGLA ULOG U NAPETOM RAZGOVORU SA ZAPADOM- OVO JE RAZLOG

790
0
SHARE

Ruska Federacija je radikalno promenila strategiju u odnosima sa Zapadom, primenjujući taktiku direktnih ultimatuma protiv spoljnopolitičkih rivala.

Fjodor Lukjanov, politikolog i glavni urednik časopisa Russia in Global Affairs, došao je do ovog zaključka nakon analize pregovaračkog procesa između Moskve i Vašingtona.

Lukjanov je u svom tekstu za Komersant detaljno govorio o budućim planovima Moskve, a takođe je objasnio zašto je Rusija namerno podigla ulog u napetom razgovoru sa Zapadom.

Fjodor Lukjanov je prvo primetio da je Ruska Federacija bila prinuđena da promeni svoju pregovaračku retoriku prema Zapadu, pošto SAD i druge zemlje ignorišu zahteve Moskve.

Sada je rusko rukovodstvo prešlo na oštru retoriku konfrontacije, podižući ulog u napetom razgovoru sa Zapadom o bezbednosnim pitanjima.

„Rusija je namerno podigla ulog. Jasno je zašto – u suprotnom Zapad jednostavno odbaci zahteve i pregovore.

Dakle, megafon u ruci, čelik u glasu, a za pouzdanost u koloni napred-nazad. Prilično jednostavno, ali funkcioniše. Sve ovo je već primenjeno na Rusiju pa ne treba čuditi što to isto sada primenjuje Rusija, objasnio je Lukjanov.

Prema mišljenju politikologa, Moskva je sprovela kompetentnu strategiju, koja već daje plodove. Međutim, SAD i druge zapadne zemlje su na takve mere Rusije odgovorile informativnim provokacijama u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Sada rusko rukovodstvo treba da razmotri sledeće korake koji će neutralisati američke kontramere.

Ruski analitičari primećuju da je trenutno Zapad prilično začuđen ruskom strategijom na koju nisu navikli.

Procena nekih analitičara je da je Rusija promenila strategiju jer je dostigla nivo naoružanja koji za sada nema niko na svetu te da je ruski politički potencijal narastao do granica na koje Zapad nije navikao, a što Moskva svesno koristi.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here