Home TEMA DANA UDARNO: RUSIJA DIGLA BOMBARDERE- MOGUĆI VOJNI SUKOBI NA GRANICI EVROPSKE UNIJE (VIDEO)

UDARNO: RUSIJA DIGLA BOMBARDERE- MOGUĆI VOJNI SUKOBI NA GRANICI EVROPSKE UNIJE (VIDEO)

571
0
SHARE

“EU mora da zaustavi hibridne napade”

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas u Varšavi da Evropska unija mora da zaustavi hibridne napade na granicama ne samo protiv Poljske i osudio je beloruske vlasti koje šalju decu i cele izbegličke porodice na granice da silom pokušavaju da uđu u Poljsku ili baltičke republike.

“Moramo da delamo efikasno, jedinstveno, a takođe oslanjajući se na naše osnovne vrednosti. U snimcima koji do nas dopiru vidi se sa kakvim monstruoznim cinizmom autoritarni režim gazi osnovno ljudsko dostojanstvo, gurajući porodice, žene, decu u ponižavajuće i neprihvatljive situacije”, kazao je predsednik ES Mišel na konferenciji za novinare sa poljskim premijerom Mateušom Moravjeckim.

Šarl Mišel rekao je da su ga te slike potresle i da je cela Evropska unija osudila takvo postupanje vlasti Belorusije.

Poljski premijer:”Kriza na granici je izazvana beloruskim državnim terorizmom”
Poljski premijer, Mateus Moravecki izjavio je da je aktuelna migrantska kriza na poljsko-beloruskoj granici izazvana “beloruskim državnim terorizmom”.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

“Ono sa čim se suočavamo ovde i to moramo otvoreno reći je manifestacija državnog terorizma”, izjavio je Moravecki posle razgovora sa presednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Putin: “EU da uspostavi direktni kontakt sa Belorusijom”

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa odlazećom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pozvao članice Evropske unije da uspostave direktne kontakte sa Belorusijom radi rešavanja migrantske krize na belorusko-poljskoj granici, izvestila je danas pres služba Kremlja.

“Ruski predsednik je predložio da se otvori diskusija o novonastalim problemima (u situaciji oko izbeglica na granicama Belorusije i EU) putem direktnih kontakata izmedju predstavnika zemalja članica EU i Minska”, navodi se u saopštenju Kremlja, a prenosi ruska agencija TASS.

“Dve strane su detaljno razgovarale o migrantskoj situaciji na granici Belorusije sa

zemljama Evropske unije i izrazile su zabrinutost zbog humanitarnih posledica migracione krize”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kancelarka Merkel je ruskom predsedniku poručila da je beloruska “instrumentalizacija migranata” nehumana i neprihvatljiva, i zamolila ga da izvrši pritisak na belorusku vladu po tom pitanju, izjavio je njen portparol, a prenosi agencija Rojters.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here